Η ΚΥΑ για τη ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων.. Φυλάκιση έως 2 έτη σε όσους δεν συμμορφωθούν

Οι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράφουν την κοινή ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε και επιβάλλει την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας». Μάλιστα δήμαρχοι, περιφερειάρχες και όλοι οι αποδέκτες της απειλούνται με φυλάκιση δύο ετών αν αρνηθούν να συμμορφωθούν με την εφαρμογή της.

Βάση αυτής «καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της», δηλαδή την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Αμέσως μετά τονίζεται ότι «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κοροναϊού».

Στην συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Η ΚΥΑ κοινοποιείται σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ