Η Κτηνιατρική Υπηρεσία για την κακοποίηση του γαϊδάρου

gaidouraki

Με μία κατόπιν εορτής ανακοίνωση η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου τοποθετείται σχετικά με την κακοποίηση και την ευθανασία του γαιδάρου στο Γραμμένο.

Στελέχη της υπηρεσίας είχαν πραγματοποιήσει αυτοψία το απόγευμα της Κυριακής και συνέταξαν σχετική έκθεση.

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση γίνεται μετά την ευθανασία του ζώου. Σ’ αυτή αναλυτικά αναφέρεται:

Χθες βράδυ (Τρίτη 30 Αυγούστου)  πραγματοποιήθηκε η ευθανασία του ζώου που βρέθηκε κακοποιημένο στην ΤΚ Γραμμένου Δήμου Ζίτσας.

Η υπηρεσία μας από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το περιστατικό, έσπευσε και πραγματοποίησε  αυτοψία προκειμένου να γίνει μια πρώτη εκτίμηση για την κατάσταση του ζώου και ταυτόχρονα  ζήτησε την άμεση συνδρομή ιδιώτη κτηνιάτρου προκειμένου αυτό να εξεταστεί και να δεχτεί την κατάλληλη θεραπεία, στην προσπάθεια να σωθεί η ζωή του.

Η υπηρεσία μας σε συνεργασία με ιδιώτες κτηνιάτρους τόσο της περιοχής μας όσο και εξειδικευμένους ιππιάτρους από άλλες περιοχές, καθώς και με το ΥΠΑΑΤ και τις φιλοζωικές οργανώσεις,  με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο τραυματισμένο ζώο, κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πράξει το καλύτερο δυνατό τόσο για την υγεία,  όσο και για την ευζωία του.

Όπως προέκυψε μετά την εξέταση η οποία πραγματοποιήθηκε από δύο εξειδικευμένους ιδιώτες κτηνιάτρους δύο μέρες μετά την πρώτη επίσκεψή μας, η κατάστασή του επιδεινώθηκε, οπότε για λόγους ευζωίας αποφασίστηκε  ευθανασία του.

 Η  Υπηρεσία  με γνώμονα πάντα την ευζωία των ζώων καταδικάζει κάθε μορφή κακοποίησης ζώων και οι παραβάτες της Κτηνιατρικής Νομοθεσίας θα συνεχίσουν να τιμωρούνται όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ