Η κρίση πλήττει τους παιδικούς σταθμούς….

PAIDIKOS_STAUMOS Το ΕΣΠΑ δεν καλύπτει το σύνολο των αιτήσεων

Αγώνα δρόμου δίνουν οι γονείς προκειμένου να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους μια θέση στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς η οικονομική κρίση και τα έξοδα που ολοένα και αυξάνονται καθιστούν απαγορευτικούς τους ιδιωτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο δήμαρχος Καλλιθέας ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει στη χρήση κονδυλίων του ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφηθεί, ώστε οι Δήμοι να μπορέσουν να πάρουν άλλα 41.000 παιδιά στους σταθμούς.

Τόνισε ότι φέτος η ζήτηση από τους γονείς για τους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς έχει αυξηθεί κατά 43%, ωστόσο, τα υπάρχοντα κονδύλια που διατέθηκαν μέσω ΕΣΠΑ δεν ήταν αρκετά για να εξασφαλίσουν όλα τις αιτήσεις.

«Το πρόβλημα δεν είναι γραφειοκρατικό, εφόσον υπάρξουν τα κονδύλια άμεσα θα γίνει η έγγραφη επιπλέον παιδιών για τη χρονιά που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ