Η κρίση οδήγησε σε αύξηση των εκτρώσεων

XEIROYRGEIO 29 4

XEIROYRGEIO 29 4

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται τουλάχιστον 80.000 εκτρώσεις στην Ελλάδα, μία στις τέσσερις γυναίκες που κάνουν άμβλωση είναι έφηβη, ενώ η οικονομική κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να βάζουν τέλος στις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αναφέρουν οι διοργανωτές του 1ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Ψυχοσωματικής στην Μαιευτική Γυναικολογία με θέμα «Προσεγγίζοντας την ψυχική διάσταση της γυναίκας» που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

«Σε αυτό το θέμα παίζει σημαντικό ρόλο και η ψυχική υγεία. Προσεγγίζοντας την ψυχική διάσταση της γυναίκας δημιουργούμε ένα “μεγεθυντικό φακό” για να διευρύνουμε τη μεθοδολογία της “κλασικής μαιευτικής γυναικολογίας”. Ζητούμενο είναι να συζητήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε, τι επίδραση έχει στον ψυχισμό της γυναίκας – ασθενούς, ό,τι εφαρμόζουμε είτε υπό μορφή χειρουργείου είτε υπό μορφή θεραπευτικής προσέγγισης.

Η επιλογή των θεμάτων του συνεδρίου έγινε με στόχο να προσεγγίσει επίκαιρα θέματα όπως η πλαστική χειρουργική, το εμβόλιο HPV, η σεξουαλικότητα και η ενημέρωση των νέων», αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας στο ΑΠΘ Θεοχάρης Ταντανάσης.

Σύμφωνα με τον διευθυντής της Β΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ καθηγητή Ευστράτιο Ασημακόπουλο το σεμινάριο έρχεται να ανοίξει ένα διάλογο «σε ό,τι αφορά τη θέση μας ως κοινωνικοί λειτουργοί».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ