Η κορυφαία Γερμανική εταιρεία λογισμικού P & I επενδύει στα Γιάννινα.. Έγιναν τα εγκαίνια

germ e1

germ e1

Την πόλη των Ιωαννίνων επέλεξε για την είσοδό της στην ελληνική αγορά η μεγάλη Γερμανική εταιρεία Λογισμικού και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG, δημιουργώντας τη νέα θυγατρική της με την επωνυμία P&I –Ελλάς ΕΠΕ.

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, η P&Ι Ελλάς ΕΠΕ παρουσία 60 υψηλόβαθμων στελεχών της στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας από την Γερμανία κι άλλες 5 ευρωπαϊκές χώρες, εκπροσώπων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Βόρειας Ελλάδας και της επιχειρηματικής κοινότητας των τεχνολογιών πληροφορικής και καινοτομίας, εγκαινίασε το «στρατηγείο» της στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων, γεγονός που σηματοδοτεί πλέον την επίσημη έναρξη των επενδυτικών -επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν, εκτός από τον Έλληνα ιδρυτή και CEO της εταιρείας Βασίλη Τριάδη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Ευριπίδης Γλαβάς. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της επένδυσης της P&I στα Ιωάννινα, αλλά και στο πως τέτοιες επενδύσεις ανοίγουν τον δρόμο για να παραμείνουν στη χώρα οι Έλληνες επιστήμονες.

germ et2

Η P&I -Ελλάς ΕΠΕ ήδη από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου και με την πρόσληψη των πρώτων 14 προγραμματιστών της έχει προχωρήσει στις πρώτες συνεργασίες της, καθώς η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας υπήρξε θετικότατη σε αυτό το αρχικό στάδιο το οποίο κρίνεται και καθοριστικό για την επιτυχία της προσπάθειας. Το επενδυτικό πλάνο της P&I στην Ελλάδα για την επόμενη τετραετία προβλέπει νέες προσλήψεις προσωπικού εντός του 2018 και την στελέχωση της ελληνικής θυγατρικής με 80 έως και 100 προγραμματιστών υψηλής κατάρτισης.

Η ίδρυση της P&I Ελλάς ΕΠΕ στα Ιωάννινα, ως θυγατρική της P&I Personal & Informatik AG της κορυφαίας εταιρείας λογισμικού, έχει ως κύρια δραστηριότητα την εξέλιξη – βελτίωση – ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού που αποτελούν προϊόντα της μητρικής εταιρείας. Η P&I πλατφόρμα, είναι μια καινοτόμα και πρωτοποριακή πλατφόρμα λογισμικού η οποία προσφέρει, μοναδικές και επαναστατικές λύσεις σε σύγχρονες διαδικασίες σύγχρονης διαχείρισης ανθρώπινων πόρων (HR) σε συνεχή βάση. Οι διαισθητικές και υψηλής απόδοσης ενότητες της πλατφόρμας (και συγκεκριμένα της πλατφόρμας LOGA3) επιτρέπουν την άριστη διαχείριση του τμήματος προσωπικού καθιστώντας το μέρος του διευθυντηρίου μιας εταιρείας. Διευθυντές, ειδικά στελέχη κι εργαζόμενοι μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις διαδικασίες HR μέσω διαφόρων ρόλων στο άκρως φιλικό για τον χρήση διαδικτυακό περιβάλλον της πλατφόρμας, δημιουργώντας στρατηγική προστιθέμενη αξία.

germ et3

Στην παρούσα φάση η P&I Ελλάδας, έχει δύο στρατηγικούς στόχους:

• Συνεργασία με τα πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα για εξεύρεση καταρτισμένου προσωπικού.

• Νέοι «εγχώριοι» πελάτες οι οποίοι θα αποτελέσουν την οικονομική ευκαιρία για παραμετροποίηση της πλατφόρμας στην Ελλάδα (στα Ελληνικά)

Ο λόγος που επιλέχθηκαν τα Ιωάννινα για την δημιουργία του νέου Κέντρου προγραμματισμού/ ανάπτυξης της πλατφόρμας/ προϊόντων HCM της P&I στην Βόρεια Ελλάδα είναι η πλεονεκτική τους θέση. Διαθέτουν ένα τοπικό οικοσύστημα που ευνοεί την καινοτομία και υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκών φορέων και εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Υπάρχει θετικό επιχειρηματικό κλίμα, υποστηρικτικές δομές και ευέλικτη Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και εξοπλισμένο Τεχνολογικό Πάρκο που παρέχει πλήρεις εγκαταστάσεις στην P&I Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης 1 Gb με οπτική ίνα. Διαθέτει υποδομές, δίκτυα που προσφέρουν γρήγορη διασύνδεση με Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Γερμανία – Ευρώπη, ένα ανεκμετάλλευτο προς το παρόν περιφερειακό αναπτυξιακό δυναμικό, αναπτυσσόμενο τομέα πληροφορικής, ερευνητικά ακαδημαϊκά κέντρα και μια ισχυρή φοιτητική κοινότητα.

germ et4

Όπως τονίστηκε την Παρασκευή το απόγευμα στα εγκαίνια που έγιναν στο Αμφιθέατρο του Τεχνολογικού Πάρκου, η ημέρα αυτή σηματοδοτεί «την επισφράγιση της σοβαρής επενδυτικής προσπάθειας της Γερμανικής μητρικής εταιρίας, το εφαλτήριο μιας ανοδικής επιχειρηματικής πορείας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με αυξητική τάση για την επόμενη πενταετία, την δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών για την περιοχή και φυσικά την «επιβράβευση» της προσπάθειας όλων όσων εργάστηκαν σκληρά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία για την επιτυχή κατάληξη του επιχειρηματικού σχεδίου».

germ et5

Η P&I ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1968, από τον σημερινό CEO Βασίλη Τριάδη. Ο κύκλος των εργασιών της ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ (2016). Διαθέτει εγκαταστάσεις και παρουσία σε 18 κράτη μέσω 16 θυγατρικών σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελλάδα (Ιωάννινα) και ΗΠΑ-Redwood City (Silicon Valley), 15.000 πελάτες (απευθείας αναθέσεις από πελάτες 3500). Κατατάσσεται 63η στις 100 πρώτες ευρωπαϊκές εταιρείες «Προμηθευτών Λογισμικού» και 10η στις 10 κορυφαίες εταιρίες λογισμικού στην Γερμανία. Το όραμά της «Η συνέργεια μεταξύ HR (Ανθρώπινου Δυναμικού) και της Μηχανοργάνωσης: Απλή όπως ποτέ πριν».

germ et6
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ