Η κοινωνική αλληλεγγύη στο επίκεντρο της Νέας Δημοκρατίας.. Παρόντος Μητσοτάκη το προσυνέδριο

asin1

asin1

Παρόντος του αρχηγού του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησε το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννινα, το οποίο είναι αφιερωμένο στην κοινωνική αλληλεγγύη.

Τις εργασίες άνοιξε ο τομεάρχης Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ανέφερε ότι το θέμα του προσυνεδρίου αποτελεί την καρδιά και τον πυρήνα της ίδιας της κοινωνίας.

Από τις τρεις το μεσημέρι περίπου, το προσυνέδριο διεξάγεται σε παράλληλες αίθουσες και παρεμφερή θέματα. Θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

asin2Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα όπως και τις θέσεις για όλα τα μείζονα προβλήματα στον χώρο της υγείας, της ασφάλισης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ψηλά στην ατζέντα του 3ου Προσυνεδρίου της ΝΔ θα βρεθούν οι ανάγκες των πολιτών που βρέθηκαν σε μεγάλη δυσχέρεια εξαιτίας της κρίσης, η ουσιαστική- και όχι τα εφήμερα επιδόματα- στήριξη που χρειάζονται, ο πολύπαθος τομέας της υγείας αλλά και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει ήδη μια πρώτη «γεύση», των όσων θα ακολουθήσουν, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, αφού εκεί έκανε ειδική αναφορά για την πολιτική του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος: «Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με οριζόντια επιδόματα. Ούτε με επιδοτήσεις. Η φτώχεια ξεριζώνεται με δουλειές. Αλλά, όσο οι επενδύσεις δεν έρχονται και δουλειές δεν υπάρχουν, μια πολιτική είναι δοκιμασμένη και αποτελεσματική. Και είναι η πολιτική του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Μια πολιτική που ξεκίνησε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, πολεμήθηκε στην αρχή από τον κ. Τσίπρα και την ανέστειλε προσωρινά. Γιατί είναι υποχρέωσή μας και ευθύνη μας να θέσουμε ως πρωταρχικό στόχο τη μείωση της φτώχειας στην Ελλάδα», υπογράμμισε θέλοντας να καταστήσει σαφές το πολιτικό στίγμα που αναμένεται να ακολουθήσει.

Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για καρκινοπαθείς και ΑμεΑ

asin3

Ο κ.Μητσοτάκης επιχειρώντας να αποδομήσει την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας, πρόκειται να δεσμευτεί πως όταν η ΝΔ έρθει στην κυβέρνηση «κανένας καρκινοπαθής δεν θα ξανασταθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του. Θα του παραδίδονται στο σπίτι του. Το ίδιο θα συμβεί και για όσους συμπολίτες μας πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση και σήμερα ταλαιπωρούνται, με απάνθρωπο τρόπο, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ