Η κατάσταση στην έκταση του Δήμου Ιωαννιτών

xioniaΕπί ποδός παραμένει όλος ο μηχανισμός του Δήμου Ιωαννιτών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την σφοδρή χιονόπτωση που σημειώνεται από χθες το μεσημέρι.

Ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι Διευθυντές των αρμοδίων υπηρεσιών βρίσκονταν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας στο χώρο του εργοταξίου, από όπου γίνονταν ο συντονισμός του αποχιονισμού.

Το ύψος του χιονιού στην πόλη των Ιωαννίνων ξεπερνά τα είκοσι εκατοστά ενώ στα ορεινά τοπικά διαμερίσματα φτάνει τα πενήντα με εξήντα εκατοστά.

Αυτή την ώρα είναι ανοιχτοί όλοι οι κεντρικοί δρόμοι στην πόλη των Ιωαννίνων. Ανοιχτοί είναι οι κεντρικοί άξονες και σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα και τις Δημοτικές Ενότητες.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις προσβάσεις προς τα δύο Νοσοκομεία –Πανεπιστημιακό και Χατζηκώστα- όπου αποχιονιστικά μηχανήματα δούλεψαν σε μόνιμη βάση.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος στην Κρυόβρυση, όπου μηχάνημα θα φτάσει μέσα στην επόμενη μία ώρα.

Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και κυρίως στους δρόμους με μεγάλες κλίσεις, καθώς εκεί είναι δύσκολη –σε ορισμένες περιπτώσεις αδύνατη- η επέμβαση των μηχανημάτων.

Στο έργο του αποχιονισμού παίρνουν μέρος περισσότερα από είκοσι μηχανήματα. Δεκατέσσερα του Δήμου και ιδιωτικά.

Σε πολλά σημεία της πόλης των Ιωαννίνων έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων. Από πτώση δέντρων στην περιοχή του Άλσους υπέστη ζημιές ένα αυτοκίνητο.

Προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης δεν έχουν παρουσιαστεί.

Οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια παραμένουν κλειστά. Σχετικά με την αυριανή λειτουργία θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση προς όλους να μην κινούνται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες τόσο για την δική τους ασφάλεια όσο και για την αποφυγή άλλων προβλημάτων.

Την ίδια έκκληση απευθύνει στο Αστικό ΚΤΕΛ καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις ακυρώνονται δρομολόγια εξ αιτίας της μη τοποθέτησης αλυσίδων.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε μία μέρα όπως είναι η σημερινή, μπορούν λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, μπορούν να συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση του πολίτη και να βοηθήσουν για την ομαλή λειτουργία της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ