Η καρδιά της μελισσοκομίας χτύπησε στα Γιάννινα

giannina meli

giannina meli

Μελισσοκομία… Ένας κλάδος με μεγάλες δυνατότητες.. Ελληνικό μέλι.. Απαράμιλλο.. Η καρδιά της ελληνικής μελισσοκομίας χτύπησε στα Γιάννινα, στο Πανελλήνιο συνέδριο επαγγελματικής μελισσοκομίας το οποίο πραγματοποιήθηκε ενώ συνάμα η πλατεία της πόλης έχει… μελώσει, καθώς πραγματοποιείται η έκθεση του Μελισσοκομικού Συλλόγου.

Στις εργασίες του συνεδρίου παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης καθώς και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης, ενώ τις παρακολούθησαν εκατοντάδες μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Τσιρώνης αναγνώρισε ότι στην Ελλάδα το μέλι δεν έχει αξιοποιηθεί παρά το γεγονός ότι η ζήτηση είναι μεγάλη και απέδωσε τα προβλήματα στην έλλειψη συνεργατικότητας.

Ο κ. Τσιρώνης επισήμανε πως γίνεται σοβαρή προσπάθεια να συγκροτηθεί μια καλή Διεπαγγελματική που να καλύψει όλη την αλυσίδα του κλάδου. Η πολιτική του αρμόδιου υπουργείου στο θέμα κινείται σε δύο κατευθύνσεις. «Ολοκληρώσαμε την αρχιτεκτονική του προγράμματος Ενίσχυση Μελισσοκομίας και νομίζω φέτος για πρώτη φορα φτιάξαμε το πρόγραμμα, μαζί με τους μελισσοκόμους και τους εμπλεκόμενους παράγοντες της αγοράς», είπε.

Στο χαιρετισμό του στο Συνέδριο ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε πως κυβέρνηση στηρίζει τον κλάδο της μελισσοκομίας και ότι τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία. Αναγνώρισε τα προβλήματα του κλάδου και είπε ότι με τη συνδρομή και διαβούλευση θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα, ενώ διαβεβαίωσε τους μελισσοκόμους πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών για την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου. Ολοκληρώνοντας κάλεσε τους μελισσοκόμους να επωφεληθούν από το νέο θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση των παραγωγών και τη δημιουργία συλλογικών σχημάτων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ