Η καρδιά 40χρονης έδωσε ζωή σε νεαρή

xeirourgeio

Η καρδιά της 40χρονης που άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα χτυπά σε ασθενή νεαρής ηλικίας καθώς η μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Η νεαρή ασθενής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ζούσε για ενάμισι χρόνο με σύστημα μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς. Η δωρεά ζωής έγινε από δότρια, η οποία βρισκόταν από το 2015 σε χρόνια αιμοκάθαρση.

«Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εκφράζει θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια της δότριας και την ευχαριστεί για το μεγάλο δώρο ζωής προς την ασθενή μας. Ευχαριστούμε το ΓΝΙ Γ. Χατζηκώστα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τη διοίκηση του νοσοκομείου για την εξαίρετη συνεργασία», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το Ωνάσειο έχει πραγματοποιήσει 199 μεταμοσχεύσεις καρδιάς από την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος με εξαιρετικά ποσοστά επιβίωσης. Το 2021 πραγματοποιήθηκαν 13 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, ενώ από τις αρχές του χρόνου, έχουν πραγματοποιηθεί δύο.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στη λίστα αναμονής 26 ασθενείς, από τους οποίους 15 φέρουν συστήματα μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ