Η κακοποίηση του γαϊδάρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

gaidaros

Η κακοποίηση του γαιδάρου από τον πρώην αντιδήμαρχο Ζίτσας που κατέληξε στην ευθανασία του ζώου απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από επερώτηση που είχε καταθέσει η Λαική Συσπείρωση.

Η επερώτηση είχε κατατεθεί έγγραφα λίγες μέρες μετά το θλιβερό συμβάν και στην συνεδρίαση της Δευτέρας απάντησε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με το περιστατικό  κακοποίησης, που οδήγησε τελικά στο θάνατο το γαϊδουράκι στο Δήμο Ζίτσας ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που ανέπτυξε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης». 

Χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» τον τρόπο με το οποίο ενήργησε ο κτηνοτρόφος, ενώ όσον αφορά τις «καταγγελίες» που είχαν δημοσιοποιηθεί σχετικά με την ύπαρξη ψύλλων, είπε ότι η Περιφέρεια δεν επιλήφθηκε επειδή ήταν αναρμόδια.

Επίσης  έκανε γνωστό ότι από την Κτηνιατρική Υπηρεσία πραγματοποιήθηκε υγειονομικός έλεγχος στο παρελθόν και η Έκθεση έχει αποσταλεί από τις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ως προς την αδειοδότηση της μονάδας, εξήγησε ότι βάσει της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  έχει δοθεί παράταση μέχρι το Δεκέμβριο του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ