Η Ήπειρος αποκτά Ερευνητικό Κέντρο!

Σε λίγους μήνες, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η Ήπειρος θα έχει το δικό της ερευνητικό κέντρο. Κι είναι το σημαντικότερο ίσως αποτέλεσμα που έρχεται μέσα από την ενοποίηση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ.

Η πρώτη φάση ενοποίησης ξεκίνησε το φθινόπωρο και έχει ήδη ολοκληρωθεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε.

Η προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα επικεντρώθηκε στην διοικητική αναδιοργάνωση, στην ενοποίηση των οικονομικών υπηρεσιών ώστε να μην χαθούν προγράμματα και χρηματοδοτήσεις.

Τα ζητήματα των υποδομών και της χρηματοδότησης είναι αυτά που απασχολούν τις πρυτανικές αρχές ωστόσο αναζητούνται ήδη λύσεις. Έτσι σε ότι αφορά τους χώρους έχουν βρεθεί στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ ενώ σε ότι αφορά τα οικονομικά, η έκτακτη χρηματοδότησης παραμονές πρωτοχρονιάς με το ποσό τους ενός εκατομμυρίου δίνει μία ανάσα ωστόσο απαιτούνται και άλλοι πόροι.

Σχετικά με τα νέα τμήματα, όπως ανέφερε ο Πρύτανης, αυτά μέχρι το τέλος Απριλίου, πρέπει  να εκπονήσουν νέα προγράμματα σπουδών., ώστε εν συνεχεία να προχωρήσει και η προκήρυξη για τις 42 θέσεις διδασκόντων σε αυτά τα τμήματα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το Ερευνητικό Κέντρο με τα έξι Ινστιτούτα του θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο.

Όπως τόνισε ο Πρύτανης, πρόκειται για ένα εγχείρημα που απαιτεί πόρους και πολύ καλή οργάνωση.

Τα έξι Ινστιτούτα που θα λειτουργήσουν είναι

  • Βιοεπιστημών
  • Επιστήμης υλικών και υπολογισμών
  • Ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών
  • Οικονομικής ανάλυσης και αλληλέγγυας οικονομίας
  • Περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης
  • Ψηφιακής καινοτομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ