Η οικονομική κρίση απειλεί την Φιλαρμονική

FILARMONIKHΤα προβλήματα της Φιλαρμονικής του Δήμου της Ηγουμενίτσας, συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό να βρεθεί λύση «βιώσιμη» για τη λειτουργία της, με δεδομένη και την οικονομική στενότητα που υπάρχει στο Δήμο.

Το θέμα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ως ενημέρωση και συζήτηση επ’ αυτού, αφού ο Δήμος αδυνατεί εκ των πραγμάτων να καλύψει τις ανάγκες αμοιβής των Μουσικών, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί.

Αυτό παραδέχθηκε και ο εισηγητής επί του θέματος, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωλέττας Γεώργιος, ο οποίος σημείωσε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οφειλές.

Δημοτικό Συμβούλιο και Μουσικοί που έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση, συμφώνησαν να μπει η Φιλαρμονική του Δήμου σε μια νέα φάση λειτουργίας, με κυρίαρχο στοιχείο την προσφορά και να καταστεί ένα «φυτώριο» παραγωγής Μουσικών.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γεώργιος Κάτσινος, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι η προσφορά της Φιλαρμονικής ήταν πολύ σημαντική και τόνισε ότι είναι πλέον ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας μάλιστα, θα καλύψει τις ανάγκες που ανακύπτουν σε υλικοτεχνικές υποδομές, με αναλώσιμα, στολές, νέα μουσικά όργανα και στέγαση στο κτίριο της ΕΙΝ.

Στο προσεχές διάστημα, πιθανότατα τη Δευτέρα, θα υπάρξει συνάντηση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου κ. Κωλέττα, Δημοτικών Συμβούλων που θα οριστούν και αντιπροσωπεία των Μουσικών, για να συζητηθεί η εξεύρεση της λύσης-χρυσής τομής, που θα ικανοποιεί και τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ