Η ιδανική διατροφή για υγιή καρδιά

KARDIA

KARDIAΗ σχέση μεταξύ διατροφής και στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων έχει μελετηθεί εντατικά για σχεδόν έναν αιώνα καθώς ο θάνατος από καρδιαγγειακές νόσους αποτελεί μία από της βασικότερες αιτίες θανάτου μεταξύ των ενηλίκων στις αναπτυγμένες χώρες.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα κάνουν συνήθως την εμφάνιση τους κυρίως σε άτομα της μέσης ηλικίας αλλά η παθολογική διαδικασία ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία. Η πρόληψη από την παιδική ηλικία είναι θεμελιώδους σημασίας για την αποφυγή εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

 

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr ο Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας.

Τι πρέπει να αποφεύγω για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών;

Η καλή ποιότητα ζωής σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο είναι σημαντικοί παράγοντες πρόληψης από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Συγκεκριμένα η βελτίωση της υγείας μπορεί να επιτευχθεί με τους παρακάτω τρόπους :

•Διατήρηση χαμηλού σωματικού βάρους

•Μείωση της κατανάλωσης θερμίδων από τη λήψη διαιτητικού λίπους για την απώλεια βάρους

•Μέτρια σωματική δραστηριότητα, και

•Αποφυγή του καπνίσματος

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν τους κύριους στόχους πρόληψης των καρδιαγγειακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ