Η Γραμματεία της «Νέας Εποχής» αποχαιρετά τον Δήμαρχο

elisaf grafeio

Με ένα συγκινητικό κείμενο η Γραμματεία της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» αποχαιρετά τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Ήταν ο άνθρωπος που πριν από τεσσεράμισι χρόνια ίδρυσε την παράταξη και με αυτή κατήλθε στις εκλογές και εξελέγη δήμαρχος.

Η Γραμματεία στο μήνυμά της αναφέρει:

“Αυτή η πόλη κάποτε είχε ένα σπουδαίο δήμαρχο” θα λένε…

Έναν άνθρωπο με παιδικό χαμόγελο και ζεστή αγκαλιά, με γαλήνιο βλέμμα και καθαρά χέρια. Έναν λόγιο, άνθρωπο του πνεύματος. Έναν ανθρωπιστή που πάλευε για κοινωνική δικαιοσύνη, που πάντοτε στεκόταν δίπλα στον ανήμπορο. Έναν επιστήμονα, που υπηρέτησε με ακεραιότητα την ιατρική.

Έναν άνθρωπο που “με λογισμό και μ’ όνειρο” οραματίστηκε μια άλλη πόλη: σύγχρονη, εξωστρεφή, παγκόσμιο σημείο αναφοράς. Που με την ηθική και ενωτική προσωπικότητά του, έχτισε γέφυρες που ένωσαν διαφορετικούς ανθρώπους και τους έκαναν να συμπορευτούν και να σχεδιάσουν το αύριο. Που πάλευε ενάντια στο φανατισμό και τη μισαλλοδοξία, που δεν έχανε το χρόνο του με μικροπρέπειες. Που αγωνίστηκε για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την ανάδειξη του πολιτισμού.

Έναν άνθρωπο, που παρότι έφυγε νωρίς, αφήνει ως παρακαταθήκη το πάθος, τη στοχοπροσήλωση και την ακεραιότητά του. Έναν άνθρωπο που θα λείψει από την οικογένειά του, τους ανθρώπους που τον αγαπούν, την κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ