Η φωτιά επιτάχυνε τον καθαρισμό στην παραλίμνιο των Ιωαννίνων

ogkodi fotia2

Ο Δήμος προγραμμάτιζε τον καθαρισμό αλλά τελικά υποχρεώθηκε να τον επισπεύσει. Ο λόγος για την παραλίμνιο περιοχή, δίπλα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου ξέσπασε φωτιά την προηγούμενη εβδομάδα.

Η περιοχή είχε μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε μια άτυπη χωματερή, με σωρούς από μπάζα και άχρηστα υλικά.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μάκης Χρυσοστόμου, ενημερώνοντας τη Δημοτική Επιτροπή κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, σημείωσε πως ο χώρος ήταν ήδη στο μικροσκόπιο της Δημοτικής Αρχής, με στόχο τη συνολική τακτοποίησή του μέσω σχετικής μελέτης.

«Την περιοχή την είχαμε δει. Θέλαμε να κάνουμε μια μελέτη για να μπορέσουμε να την τακτοποιήσουμε. Είχα βγάλει και σχετικές αναρτήσεις στο Facebook, γιατί κάποιοι – μάλλον επαγγελματίες, όχι πολίτες – πετούσαν εκεί διάφορα μπάζα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περιοχή βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση από το 2017, χωρίς ουσιαστική αλλαγή έκτοτε. Προσπάθειες είχαν γίνει και στο παρελθόν για να αποτραπεί η είσοδος οχημάτων που εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα.

Ωστόσο, όπως τόνισε, η φωτιά που εκδηλώθηκε πρόσφατα επιτάχυνε τις διαδικασίες καθαρισμού, για την αποτροπή ατυχημάτων και τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών.

«Μετά τη φωτιά αναγκαστήκαμε να καθαρίσουμε πιο γρήγορα την περιοχή για να μην έχουμε πρόβλημα. Θέλαμε ο χώρος να αποκατασταθεί άμεσα και να μην υπάρξει κανένα ατύχημα», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.