Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά διεθνούς επιπέδου θα φιλοξενήσουν τα Ιωάννινα την Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 20:00, καθώς η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) την παράσταση «A Paris tous les deux», με τη συμμετοχή της σπουδαίας Γαλλίδας ηθοποιού Φανί Αρντάν.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Η Λυρική ταξιδεύει στην Ελλάδα» και αποτελεί συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το ιστορικό Théâtre du Châtelet του Παρισιού.
Μια πρωτότυπη συνάντηση κινηματογράφου και όπερας
Το «A Paris tous les deux» είναι ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό «όπερα-παστίτσιο» (Cine-opera pastiche), όπου μια βωβή σπονδυλωτή ταινία συνοδεύεται ζωντανά από μουσική βασισμένη σε αποσπάσματα εμβληματικών έργων των Βέρντι, Πουτσίνι, Μασνέ, Σαρπαντιέ και Όφενμπαχ.
Την ιδέα, το σενάριο και την καλλιτεχνική διεύθυνση υπογράφει ο Βασίλης Λούρας, ενώ τη σκηνοθεσία της ταινίας συνυπογράφουν ο ίδιος και ο Μιχάλης Ασθενίδης. Την παραγωγή διευθύνει η Στέλλα Αγγελέτου και τη χορογραφία και κινησιολογία έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Μάτσκαρης.
Στη σκηνή θα εμφανιστούν οι διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες Χρύσα Μαλιαμάνη, Άννα Στυλιανάκη και Μάνος Κοκκώνης, με τον Χρήστο Σακελλαρίδη στο πιάνο.
Η Φανί Αρντάν στα Ιωάννινα
Ξεχωριστό ενδιαφέρον αποκτά η παράσταση από τη συμμετοχή της διεθνούς φήμης Γαλλίδας ηθοποιού Φανί Αρντάν, η οποία συμμετέχει ως special guest, προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερη λάμψη σε μια παραγωγή που έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές εντυπώσεις.
Η παρουσία μιας προσωπικότητας με τόσο σημαντική διαδρομή στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο αποτελεί σπάνιο γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα της Ηπείρου.
Ελεύθερη είσοδος για το κοινό
Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ τα δελτία εισόδου θα διανεμηθούν στον χώρο της εκδήλωσης με σειρά προτεραιότητας.
Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, ενώ μέγας δωρητής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.