Η Εθνική κλείνει το κατάστημα του Μετσόβου- Έντονη αντίδραση

metsovo plateia

Μετά από άλλες ορεινές και ακριτικές περιοχές όπου τα υποκαταστήματα των Τραπεζών κατέβασαν ρολά, τώρα ήρθε η σειρά του Μετσόβου.

Η Διοίκηση της Εθνικής αποφάσισε να κλείσει το υποκατάσταση στην ορεινή κωμόπολη της Ηπείρου γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις.

Ο Δήμος Μετσόβου με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη διαφωνία του σημειώνοντας ότι η απόφαση αδικεί το Μέτσοβο και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος καλεί την Διοίκηση της Τράπεζας να αναστείλει την συγκεκριμένη απόφαση που στρέφεται κατάφορα κατά  των κατοίκων και επισκεπτών του Μετσόβου και της περιοχής.

Το Μέτσοβο και ο Δήμος συνολικά είναι τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών με πολλούς επισκέπτες και πολλούς κατοίκους (και ηλικιωμένους)  που πρέπει να μεταβαίνουν στα Γιάννενα  στην ουρα για τραπεζικές συναλλαγές, που απαιτούν βασικές υποδομές στην εξυπηρέτηση τους από υπηρεσίες που είναι χρέος της πολιτείας να παρέχει.

«Το υποκατάστημα της Εθνικής στο Μέτσοβο κατά  τα τελευταία χρόνια δείχνει στοιχεία σαφώς ανοδικά ως προς τις συναλλαγές που δεν δικαιολογούν την απόφαση της Διοίκησης.

Καλούμε τους βουλευτές του Νομού και τους εκπροσώπους της πολιτείας να πάρουν θέση και να αντιδράσουν  για την απαξίωση που επιχειρειται στην περιοχή και γενικά στην περιφέρεια που θα οδηγήσει ακόμα περισσότερο στην Αστικοποίηση του πληθυσμού και τον σε σύντομο χρόνο μαρασμό της περιοχής, ενώ θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια όσων επιχειρούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.

Η διαμαρτυρία μας αυτή θα κοινοποιηθεί όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες, τους εκπροσώπους της πολιτείας και την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και θα περιμένουμε τις αντιδράσεις και κυρίως τις αποφάσεις αναστολής της απόφασης, ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία σε κανέναν για την στάση μας στο μέλλον» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ