Η εστίαση στην αντεπίθεση..

pamvotis

Την απάντηση του σωματείου καφέ μπαρ «Παμβώτις» προκάλεσε δήλωση που έκανε σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με την οποία είχε εκφράσει την αγωνία του για την αύξηση κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή.

«Αν κάτι θα εντόπιζα είναι τα μπαρ. Είμαστε μια πόλη νέων με 20.000 φοιτητές σε πόλη 120.000 κατοίκων. Υπάρχει η ανεμελιά της νιότης. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι εφαρμόζονται τα μέτρα το βράδυ. Εκεί να επικεντρωθούν οι έλεγχοι», είχε αναφέρει.

Το σωματείο ερμηνεύει την δήλωση ως στοχοποίηση του κλάδου, του πιο έντονα αστυνομευόμενου και καθημερινά ελεγχόμενου όπως σημειώνει.

«Μετά από τέτοια πρωτοφανή οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος, με τους καθημερινούς ελέγχους από την Δημοτική Αστυνομία, την απειλή των προστίμων και την μόνιμη έκθεση των εργαζομένων μας και εμάς των ιδίων σε πιθανή έκθεση, σε κάθε ιό, όσοι από τον κλάδο μας απέμειναν να λειτουργούν, εφαρμόζουν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η συντριπτική πλειοψηφία της εστίασης ακούει με έκπληξη τον Δήμαρχο της πόλης, να της χρεώνει άστοχα, μεταξύ άλλων «…την κατάσταση που ξέφυγε», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών απουσιάζει από την πόλη γεγονός που επίσης έχει μεγάλες οικονομικές συνέπειες και καταλήγει τονίζοντας ότι «μήπως το πρόβλημα, όπως έχουμε δει και σε άλλες πόλεις, ξεκινά όταν κλείνει η «ιχνηλατήσιμη» εστίαση και αρχίζουν οι ανεξέλεγκτες βόλτες και συγχρωτισμοί εκεί όπου κανένας επαγγελματίας δεν έχει κάποια ευθύνη, καθιστώντας την οποιαδήποτε ιχνηλάτηση αδύνατη;»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ