Η εστίαση κατεβάζει ρολά την ερχόμενη Τρίτη

estiasi giannina

Ρολά κατεβάζει η εστίαση σε όλη τη χώρα την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων αποφάσισε το 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων διαμαρτυρόμενη για τα νέα μέτρα και ζητώντας στήριξη για την αποφυγή λουκέτων και την απώλεια θέσεων εργασίας.

Στα αιτήματα του κλάδου είναι η αναπροσαρμογή των προστίμων και η μετατόπισή τους στον παραβάτη, η μεταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, η επιδότηση του ενεργειακού κόστους, η απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών, η μείωση του ΦΠΑ και νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σε συνέντευξή του ανέφερε ότι κάποιες επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερωθεί σωστά σχετικά με τον έλεγχο των παραστατικών και διευκρίνισε ότι στο take away (παραλαβή εκτός) δεν χρειάζεται να γίνει έλεγχος πελατών.

«Ο πελάτης μπαίνει με μάσκα, παίρνει το προϊόν και αποχωρεί, δεν κάθεται σε πάγκο ή τραπέζι. Αν βγει έξω αν κάτσει έξω σε πάγκο να πιει τον καφέ του, βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί. Αλλά η ΚΥΑ προβλέπει ότι αν παίρνεις καφέ και φεύγεις δε γίνεται έλεγχος» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο κ. Καββαθάς δήλωσε ότι τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο δυσκολεύουν πάρα τις επιχειρήσεις, καθώς περιορίζουν κατά πολύ τους δυνητικούς πελάτες. Έκανε λόγο για μείωση τζίρου 30 – 50% πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο, δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων, ενώ Δευτέρα και Τρίτη, ανέφερε πως η μείωση έφθασε και το 80%.

«Από τους περίπου 96.000 ελέγχους η παραβατικότητα είναι κάτω του 0,5%» σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ