Οι επιστήμονες θα αποφανθούν για την κατάσταση του ΧΥΤΑ

xyta1

xyta1Οι επιστήμονες που αναλαμβάνουν να εξετάσουν όλα τα στοιχεία και οι ειδικοί που θα κάνουν τις αναλύσεις στα δείγματα νερού που ελήφθησαν θα αποφανθούν για τα ακριβή αίτια της ρύπανσης που διαπιστώνεται σε πηγές που βρίσκονται κατάντη του ΧΥΤΑ Ελληνικού.

Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές ο οποίος ενημέρωσε για το πρόβλημα τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις δηλώσεις που έκανε.

Έτσι έκανε λόγο για νερό που παρουσιάζει δυσοσμία και μία εικόνα που παραπέμπει σε ρύπανση όσο όμως για τα αίτια θα πρέπει να αποφανθούν οι επιστήμονες.

Οι κάτοικοι στο Ελληνικό είναι στην κυριολεξία επί ποδός καθώς θεωρούν ότι αποκλειστικά υπεύθυνη για την ρύπανση που παρατηρείται είναι η προβληματική λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Το έργο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Θωμάς Μπέγκας ο οποίος σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστεί από ειδικούς η αιτία της ρύπανσης και συμπλήρωσε πως εάν διαπιστωθεί πρόβλημα στην λειτουργία του ΧΥΤΑ τότε θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Να σημειωθεί ότι ο ΧΥΤΑ Ελληνικού βρίσκεται ακόμη στη φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας, για την οποία την ευθύνη έχει ο εργολάβος, ενώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου που έχουν την επίβλεψη του έργου η παραλαβή δεν έχει ακόμη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ