«Η επιδημία εξακολουθεί να σιγοβράζει..»

magiorkinis

Σύνθημα επαγρύπνησης στην κοινή γνώμη, και ειδικά στους νέους, έδωσε ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης. «Η επιδημία εξακολουθεί να σιγοβράζει, να δείχνει σημεία αυξητικής τάσης, παρότι η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα, που θα οδηγούσε σε 300 κρούσματα ημερησίως, φαίνεται να περιορίζεται» είπε χαρακτηριστικά.  

«Η επιβράδυνση των κρουσμάτων (168 την Τρίτη) συμπίπτει με τη γενικευμένη χρήσης μάσκας καθώς και την επιβολή περιοριστικών μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές, αλλά απαιτείται επαγρύπνηση» εξήγησε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία από την εκτεταμένη διασπορά της νόσου στις νεαρότερες ηλικίες, δηλώνοντας ότι αυτό αντανακλάται αφενός από τον αυξημένο αριθμό διαγνώσεων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, από την άλλη από τη συρροή μικρού αριθμού διασωληνώσεων βαρέων περιστατικών σε σχετικά νεαρές ηλικιακές ομάδες. 

«Η επέκταση σε αυτές τις ηλικίες αναμένεται να οδηγήσει σε σχετικά μικρό αριθμό βαρέων περιστατικών, και οι χρονιές επιπτώσεις δεν είναι πλήρως κατανοητές, ενώ η επιδημία στην ηλικιακή ομάδα των νέων δεν είναι κλειστή, και μπορεί να δώσει ανά πάσα στιγμή μεταδόσεις στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες με δραματικές συνέπειες» προειδοποίησε ο κ. Μαγιορκίνης. 

«Ο ιός δεν μεταδίδεται ομοιόμορφα, ακόλουθη δυναμική υπερμετάδοσης, γι’ αυτό η ανάσχεση του δεύτερου κύματος, που είναι μικρότερη του αναμενόμενου, είναι εφικτή» σχολίασε ο επιδημιολόγος. Προς την κατεύθυνση αυτή, υπογράμμισε την ανάγκη της σωστής χρήσης της μάσκας και την ανάγκη κοινωνικού περιορισμού όσων επιστρέφουν στα αστικά κέντρα από τις διακοπές του Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ