Η Ένωση Ξενοδόχων απαντά…

gefira kroatia

Την άμεση απάντηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων προκάλεσε σχόλιο του Epiruspost το οποίο ανέφερε ότι ζήλεψε τον ρόλο του ΤΕΕ καθώς μία ακόμη παρέμβασή της αφορούσε τον οδικό άξονα στα Βαλκάνια από την Κροατία μέχρι τα Γιάννινα.

Η Ένωση Ξενοδόχων όταν τοποθετείται δημόσια και εδώ έχουμε φιλοξενήσει όλες τις τοποθετήσεις θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι τοποθετήσεις αυτές μπορούν να τύχουν κριτικής. Ειδικά όταν αυτή είναι καλοπροαίρετη.

Αν θεωρεί ότι το βασικό της αντικείμενο είναι να προωθήσει τις οδικές υποδομές των Βαλκανίων μαζί και των Ιωαννίνων, τότε όλα έχουν καλώς… Φιλόδοξο το εγχείρημα και θα χρειαστεί πολύ και καλή πολιτική βούληση.

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρει:

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι πρωτίστως η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων είναι ένα Πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και κύριος στόχος της είναι η προάσπιση των συμφερόντων των 65 μελών της που βρίσκονται σε όλη την Π.Ε. Ιωαννίνων.

Εκτός όμως από την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας, διαχρονικό μέλημα μας είναι η προβολή του Προορισμού, η δημιουργία ενός BRAND για την περιοχή μας (είμαστε οι μόνοι που φωνάζουμε για Οργανισμούς Διαχείρισης& Προώθησης Προορισμών –  DMMO’S), οι οποίοι απαιτούν μία δυναμική μακροχρόνια στρατηγική, ανάλογα με τα νέα  δεδομένα που προκύπτουν,  καθώς θέλουμε να δημιουργήσουμε τουριστικά προϊόντα που θα απευθύνονται σε πελάτες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Ως Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την τεράστια σημασία του Οδικού Τουρισμού για το μέλλον της περιοχής μας , κάτι που ήδη καρπώνονται όλοι όσοι εμπλέκονται με τον τουρισμό στην Κεντρική και στην Ανατολική Μακεδονία , στην Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, με τις αφίξεις επισκεπτώναπό τα  Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη κατά τους θερινούς κυρίως μήνες.

Σαφώς και μας ενδιαφέρει η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής και κυρίως η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού μέχρι τα Ελληνοαλαβανικά Σύνορα (Διευρωπαικός άξονας Δυτικών Βαλκανίων ή BlueCorridor), καθώς σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις που έχουμε παραβρεθεί στην Κεντρική και την Βόρεια Ευρώπη η μόνιμη επωδός όσων ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την περιοχή μας οδικώς, είναι ότι βρίσκεστε μακριά και δεν έχετε ασφαλείς αυτοκινητόδρομους. Και βέβαια μας απασχολεί η ολοκλήρωση του δυτικού άξονα των Βαλκανίων και η παράκαμψη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης με την γέφυραPeljesac στην Κροατία, καθώς με την ολοκλήρωση του εν λόγω άξονα στα επόμενα 7 χρόνια, η οδική  σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ντουμπρόβνικ θα πραγματοποιείται σε 6 ώρες και με την Τεργέστη σε 11 μόλις ώρες. Είμαστε οι μόνοι που φωνάζουμε ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας δεν είναι υπόθεση μόνο των Γιαννιωτών ή των Ηπειρωτών, αλλά υπόθεση τουλάχιστον 6 Περιφερειών της χώρας (Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία).  Θυμίζουμε ότι το ποσοστό όσων ταξιδεύουν οδικώς από την Κεντρική και την Βόρεια Ευρώπη είναι ήδη 20% (75 εκατομμύρια Δυνητικοί Πελάτες), με συνεχώς αυξανόμενες τάσεις.

Από εκεί και πέρα, καμία πρόθεση δεν έχουμε να υποκαταστήσουμε το ΤΕΕ, εμείς δεν έχουμε τις τεχνικές γνώσεις για το πως θα γίνει ο αυτοκινητόδρομος, αλλά έχουμε έννομο συμφέρον και αγωνία για να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή ο συγκεκριμένος Οδικός Άξονας και να αποκτήσει η περιοχή μας άλλες δυνατότητες όσον αφορά τις αφίξεις, τις πληρότητες και την γενικότερη ανάπτυξη της.

Ενημερώνουμε για αυτόν τον λόγο τους αρμόδιους με επιστολές και την κοινή γνώμη με Δελτία Τύπου, για το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο, των τουριστικών δράσεων που αναλαμβάνουμε, καθώς και την στρατηγική ανάπτυξης και εξέλιξης του Οδικού Τουρισμού από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη σε σχέση με το σύνολο των έργων και ενεργειών που πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την δημοσίευση της απάντησης.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ