Η Ένωση Αξιωματικών για τις μεταθέσεις στο Μεταγωγών

astinomia genik

astinomia genik

Θέση σχετικά με τις μετακινήσεις αστυνομικών, ανάμεσά τους και ενός αξιωματικού από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου στο Τμήμα Μεταγωγών και τα δημοσιεύματα που τις συνδέουν με έρευνα των αδιάφθορων της ΕΛΑΣ, παίρνει η Ένωση Αξιωματικών του Νομού Ιωαννίνων.

Όπως σημειώνει, όσοι εµπλέκονται ενεργά στο σύστηµα της ελληνικής ποινικής δικαιοσύνης, καθίστανται ευάλωτοι σε ανώνυµες ή ακόµη και επώνυµες καταγγελίες, αφού θίγονται“καλώς ή κακώς” εννοούµενα συµφέροντα.

Πάγια θέση της Ένωσης, τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι η διαφάνεια, η αλήθεια και η δηµοσιότητα εκείνων των περιστατικών που επιβάλλεται να δηµοσιευτούν.

«Πέραν αυτών οποιαδήποτε άλλη πρακτική δεν µας βρίσκει σύµφωνους και το µόνο που καταφέρνει είναι η λασπολογία, η συκοφαντία και η δηµιουργία σκιών σε βάρος ικανών αξιωµατικών που δύναται να οδηγήσει τρόπον τινά στη δυσµενή συµπεριφορά της διοίκησης από την πληροφόρηση απλώς και µόνο µιας έρευνας.

Η Ένωση µας, ως θεµατοφύλακας των δικαιωµάτων των αστυνοµικών µελών της, θα υπερασπιστεί αυτούς που φέρονται ως στιγµατισµένοι και πιθανόν να αντιµετωπίζονται δυσµενώς από τη διοίκηση (Αν έχουν ολοκληρωθεί οι νόµιµες έρευνες) µε µετακινήσεις από νευραλγικές Υπηρεσίες σε Υπηρεσίες που τη δεδοµένη χρονική στιγµή εν τοις πράγµασι και εκ πρώτης όψεως δεν διαφαίνεται να έχουν ανάγκη ενίσχυσης, γεγονός που οδηγεί στη σκέψη ότι τιµωρούνται από το «σύστηµα».

Είµαστε εδώ ως εκπρόσωποι της διαφάνειας και της αλήθειας και όχι της αδιαφάνειας και της αναλήθειας. Είµαστε εδώ για την προάσπιση των δικαιωµάτων των µελών µας και όχι για την συγκάλυψη των οποιονδήποτε παραπτωµάτων» καταλήγει.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ