Η ΕΛΑΣ… σε αριθμούς.. Μεγάλη μείωση στις κλοπές, λιγότερες και οι ληστείες

elas-statistika2017

Σημαντική μείωση στα αδικήματα που επηρεάζουν άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στην Ήπειρο, καταγράφεται στα στατιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, που δημοσιοποιήθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ενδεικτικό είναι ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις, μειώθηκαν κατά 50% περίπου σε σχέση με το 2016, ποσοστό εξαιρετικά υψηλό, που αποτυπώνει και την επιτυχία του επιχειρησιακού σχεδίου που υλοποιεί η τοπική αστυνομία. Εντυπωσιακά υψηλό όμως είναι και το ποσοστό εξιχνιάσεων.

Το 2017 στην Ήπειρο τελέστηκαν 446 κλοπές και διαρρήξεις, σε αυτοκίνητα, εκκλησίες, καταστήματα, σπίτια και σε δημόσιους χώρους. Την προηγούμενη χρονιά ο αριθμός τους είχε φτάσει στις 770 με τις μισές απ’ αυτές να αφορούν σπίτια και διαμερίσματα.

Συνολικά από την αστυνομία εξιχνιάστηκαν 454 περιπτώσεις κλοπών, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος.

Την προηγούμενη χρονιά, σημειώθηκαν δύο ανθρωποκτονίες, 47 περιπτώσεις απάτης, δύο αποπλανήσεις, επτά περιπτώσεις αρχαιοκαπηλίας που παραμένει μάστιγα για την περιοχή, τέσσερις βιασμοί, μία περίπτωση επαιτείας αλλά και πέντε ζωοκλοπές!

Αυξημένες ήταν οι περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών. Συνολικά τελέστηκαν 349 αδικήματα του νόμου περί ναρκωτικών και υπήρξαν 323 εξιχνιάσεις.

Μειωμένες σε σχέση με το 2016 ήταν και οι ληστείες. Το 2016 είχαν καταγραφεί 27 και το 2017 καταγράφηκαν 21 περιπτώσεις ληστείας ενώ εξιχνιάστηκαν 14. Δώδεκα ληστείες σημειώθηκαν μέσα σε σπίτια, μία σε πρατήριο υγρών καυσίμων, μία σε περίπτερο και δύο σε σούπερ μάρκετ.

Αναλυτικά τα στοιχεία

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • elas statistika2017

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ