Η εικονική επιχείρηση για τα τοπικά προϊόντα!

arsakeio mouseio1

arsakeio mouseio1

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Αρσακείου Γυμνασίου για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ, στο κάστρο των Ιωαννίνων.

Περισσότερα από 200 άτομα παρευρέθησαν στην εκδήλωση, στην οποία ομιλητές ήταν ο κ. Γ. Γκωλέτσης, Επ. Καθηγητής του Τμ. Οικονομικών Επιστημών, υπεύθυνος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Αχιλλέας Κώτσης, ένας εκ των δημιουργών της επιτυχημένης νεοφυούς επιχείρησης (startup) ClickDelivery και η κ. Βελονάκη Ελένη, στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και εθελόντρια του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ).

Επίσης, παρουσιάστηκε και η μαθητική εικονική επιχείρηση «Fox Advertising», των μαθητών της Γ Τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου.

Αντικείμενο της επιχείρησης- που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος του ΣΕΝ- είναι η προώθηση τοπικών προϊόντων, σε στοχευμένο κοινό, δηλ. τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ήπειρο, μέσω της καμπάνιας «Terra Epirus, ταξίδι στην ηπειρώτικη γη».

Η προώθηση των τοπικών προϊόντων έγινε μέσω διαφημιστικού spot που προβλήθηκε σε μέσα μαζικής μεταφοράς (ΚΤΕΛ, πλοία Superfast) και συνταγών μαγειρικής, τις οποίες εμπνεύστηκε ο σεφ Ανδρέας Λαγός.

Η επιχείρηση συμμετείχε και στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). Στην εκδήλωση, σπουδαστές των ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρουσίασαν τον τρόπο που εργάστηκαν για τη δημιουργία του διαφημιστικού spot και του εταιρικού προφίλ της «Fox Advertising».

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων εταιρειών (ΔΩΔΩΝΗ, ΖΑΓΟΡΙ, ΠΙΝΔΟΣ, ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ, ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΚΟΛΙΟΝΑΣΙΟΣ) καθώς και η Διευθύντρια των ΙΙΕΚ Δέλτα κ. Όλγα Κριτσιμά.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ