Η Εγνατία Οδός ΑΕ για το τροχαίο με το λεωφορείο

aegnatia sirag2

aegnatia sirag2

Την προσοχή των οδηγών και την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας συνιστά η Εγνατία Οδός ΑΕ, με αφορμή το τροχαίο ατύχημα στην σήραγγα Κρημνού, στο οποίο ενεπλάκη τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές.

Η Εγνατία επισημαίνει ότι οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθούν τις ενδείξεις των φωτεινών πινακίδων επί της οδού και ξεκαθαρίζει ότι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν περί ολισθηρότητας του δρόμου ή έλλειψης προειδοποίησης δεν ευσταθούν.

Το ατύχημα σύμφωνα με την εταιρία, συνέβη όταν τουριστικό λεωφορείο με μαθητές έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε πλήθος προπορευόμενων οχημάτων που κινούνταν αργά λόγω μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου της Οδού.

Από το ατύχημα υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές. Η κυκλοφορία στον αριστερό κλάδο (κατεύθυνση προς Ιωάννινα) της Εγνατίας Oδού διακόπηκε και έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας στον Α/Κ Μετσόβου. Άμεσα επί τόπου του συμβάντος έφτασαν η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΕΟΑΕ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Τροχαία.

Με τον συντονισμό όλων των Υπηρεσιών (Τροχαία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ανάδοχος Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγνατίας Οδού), δόθηκε με ασφάλεια στην κυκλοφορία στις 22:40 της ίδιας ημέρας η μία λωρίδα κυκλοφορίας της Οδού και στη 01:22 της επομένης η άλλη λωρίδα κυκλοφορίας. Επίσης, με μέριμνα της του Αναδόχου Λειτουργίας & Συντήρησης σε συνεννόηση με την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ειδικά ναυλωμένο λεωφορείο μετέφερε τους μαθητές στον προορισμό τους.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι εργαζόμενοι στη Συντήρηση της Εγνατίας Οδού φροντίζουν για την άριστη κατάσταση του αυτοκινητοδρόμου και την ασφαλή και άνετη μετακίνηση όλων των χρηστών της Oδού.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ