Η δραστηριότητα των υποψηφίων βουλευτών

Επισκέψεις, συναντήσεις, συζητήσεις και εξορμήσεις στα χωριά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των υποψηφίων βουλευτών της Ηπείρου. Οι μέρες μέχρι τις εκλογές είναι λίγες, ειδικά για τους καινούριους και η προεκλογική δραστηριότητα όλων εντείνεται.

Στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου η Μερόπη Τζούφη

Επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποίησε η Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μερόπη Τζούφη.

Στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ είχε την ευκαιρία να συναντήσει την Πρόεδρο κα Νατάσσα Μπέγκα, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και εργαζόμενους. Η Πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την σημαντική συμβολή στην υλοποίηση του έργου για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ενώ σημείωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσης τους με επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Η κα Τζούφη ενημερώθηκε επίσης από τους εργαζόμενους για την έναρξη προγράμματος νευροψυχολογικής αντιμετώπισης ασθενών με επίκτητες νευρολογικές ανωμαλίες, ενώ τόνισε πως οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα συμβάλλουν δραστικάστη φροντίδα των ενήλικων ατόμων με αναπηρία, σημειώνοντας πώς το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πρότυπο για μελλοντικές δράσεις της Πολιτείας.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Πρόεδρο του Ιδρύματος κα Κατερίνα Μιτοπούλου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Υφυπουργός Παιδείας ενημερώθηκε για το παρεχόμενο έργο του Κέντρου, καθώς και για το νέο οργανόγραμμα που έχει κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο ώστε να επεκταθούν οι δυνατότητες φιλοξενίας περισσότερων ασθενών.

Τέλος, η κα Τζούφη επεσήμανε πως τα τελευταία χρόνια έχουν καταβληθεί πολύ σημαντικές προσπάθειες για την ανασύνταξη και την εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών πρόνοιας, καλύπτοντας όλο και περισσότερες ανάγκες ενός ευάλωτου μέρους του πληθυσμού. Κατέληξε με την ελπίδα οι πρωτοβουλίες αυτές να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, με περαιτέρω ανάπτυξη των δομών και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού, με στόχο την ανακούφιση των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας και στήριξης.

Στον Περιφερειάρχη ο Γιάννης Καραγιάννης

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα με επισκέψεις στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και συναντήσεις με πολίτες, αυτοδιοικητικούς και επαγγελματικούς φορείς.

Την Πέμπτη 20/6 πραγματοποίησε περιοδεία στην Ανατολή Ιωαννίνων και στα δημοτικά διαμερίσματα Κατσικά, Κουτσελιό, Δροσοχώρι και Λογγάδες του πρώην Δήμου Παμβώτιδας. Κατά την επίσκεψή του στον Κατσικά επισκέφτηκε τα γραφεία της Πολεοδομίας Ιωαννίνων στο πρώην δημαρχείο Παμβώτιδας.

Την Παρασκευή επισκέφτηκε τα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου, συνομίλησε με το διοικητικό προσωπικό των διευθύνσεών της και πραγματοποίησε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Καραγιάννης, αφού συνεχάρη τον περιφερειάρχη για την επανεκλογή του, συζήτησε μαζί του για θέματα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα -με έμφαση στην κτηνοτροφία και τα αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά- και για ζητήματα υποδομών που είναι απαραίτητες για την ανάδειξη των ιαματικών λουτρών Αμαράντου και Καβασίλων του Δήμου Κόνιτσας.

Επισκέψεις του Κώστα Γάτσιου

Τις επαφές του με πολίτες του Νομού Ιωαννίνων θα συνεχίσει το Σαββατοκύριακο ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντίνος Γάτσιος. Το Σάββατο 22 Ιουνίου θα περιοδεύσει σε χωριά της Λάκκας Σουλίου, ξεκινώντας από τις 10.30 το πρωί από την Τύρια και συνεχίζοντας μέχρι το μεσημέρι σε Αρτοπούλα, Ζωτικό, Σιστρούνι, Ρωμανό και Παλαιοχώρι Μπότσαρη. Από τις 7 το απόγευμα θα συνεχίσει σε Δερβίζιανα, Γεωργάνους, Βαργιάδες, Κοπάνη και θα καταλήξει στη Σκλίβανη.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου σειρά έχει ο Δήμος Μετσόβου. Στις 10.30 το πρωί θα επισκεφθεί τη Χρυσοβίτσα και στη συνέχεια θα βρεθεί στη Μηλιά, ενώ στις 7 το απόγευμα θα επισκεφθεί το Ανήλιο και θα καταλήξει το βράδυ στο Μέτσοβο.

Στο πρόγραμμα της ΝΔ ο Σταύρος Καλογιάννης

Στην παρουσίαση του προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας, την επόμενη τετραετία, από τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη παραβρέθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής  Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε: «Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ρεαλιστικό, καινοτόμο, κοστολογημένο και άμεσα εφαρμόσιμο. Δίνει προτεραιότητα στη μείωση της φορολογίας, την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την απλοποίηση των διαδικασιών. Η 7ηΙουλίου θα αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας φωτεινής εποχής για την Ελλάδα».

Το πολιτικό γραφείο του Κωνσταντίνου Δαρδαμάνη

Πυκνώνει τις επαφές του με τους πολίτες του Νομού Ιωαννίνων ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

Στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, ο κ. Δαρδαμάνης περιόδευσε στο Λεκανοπέδιο και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Πεδινή, Ανατολή και Κατσικά. Μετά την παρουσία του στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος του κόμματος από τον αρχηγό της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, από το πρωί του Σαββάτου, ο υποψήφιος βουλευτής πρόκειται να ξεκινήσει ένα «μαραθώνιο» επισκέψεων στις περισσότερες περιοχές του Νομού Ιωαννίνων.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε τη λειτουργία του και το πολιτικό γραφείο του κ. Δαρδαμάνη που βρίσκεται στη Λεωφόρο Δωδώνης 11, στο δεύτερο όροφο.

Το γραφείο θα είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στον Περιφερειάρχη η Σοφία Τζαρούχη

Με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη συναντήθηκε η Σοφία Τζαρούχη υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε φορείς της περιοχής ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Την υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ. τη συνδέει μακρά οικογενειακή, προσωπική και πολιτική φιλία με τον Αλ. Καχριμάνη με τον οποίο έχουν σταθερή συνεργασία σε ζητήματα γεωτεχνικού και γεωλογικού ενδιαφέροντος, ενώ στις περιφερειακές εκλογές του 2014 και του 2010 η Σ. Τζαρούχη συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο νίκης της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης».

Η υποψήφια βουλευτής ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου, την οποία η Σ. Τζαρούχη χαρακτήρισε ως Περιφέρεια-πρότυπο. Σε δηλώσεις της ανέφερε ότι: «Ο ρόλος της Περιφέρειας Ηπείρου στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Ηπείρου είναι καταλυτικός και αυτό το δείχνουν ξεκάθαρα οι αριθμοί και οι επιδόσεις που την καθιστούν πρωταγωνίστρια σε ολόκληρη τη χώρα. Όμως το εγγυώνται, τόσο η αποτελεσματικότητα του Περιφερειάρχη μας, όσο και η σημαντική δουλειά που επιτελείται από ολόκληρη την Περιφερειακή Αρχή αλλά και από τα στελέχη και τους υπαλλήλους των Διευθύνσεων της Περιφέρειας».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Σοφία Τζαρούχη, και όπως ανέφερε, επειδή γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα της περιοχής η συμμετοχή της στη νέα βουλή θα βοηθήσει σημαντικά τον τόπο.

Η επίσκεψη της υποψήφιας βουλευτή της Ν.Δ. ολοκληρώθηκε με επίσκεψη σε Διευθύνσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου συνομίλησε με τα στελέχη και το προσωπικό.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ