Οι δημοσκοπήσεις απαγορεύονται…. ζήτω οι διαρροές….

DIMOSKOPISIΟι διαρροές περί δημοσκοπικών στοιχείων δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διήμερο. Και ανάλογα από πού προέρχονται διαμορφώνεται και το αποτέλεσμα. Και φυσικά η πολιτική τις ημέρες αυτές προσαρμόζεται στις διαρροές και σε άλλες περιπτώσεις επιχειρείται η διαμόρφωση πολιτικής με βάση τις διαρροές.

Και όλο αυτό, αποτέλεσμα της νομοθεσίας που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση στοιχείων δημοσκοπήσεων δύο εβδομάδες προ των εκλογών, δεν βοηθά. Αντιθέτως συσκοτίζει και αφήνει έδαφος για την ανάπτυξη σεναρίων που μπορεί να απέχουν πολύ από τα πραγματικά στοιχεία.

Όλες οι διαρροές πάντως δείχνουν ότι θα ζήσουμε ένα εκλογικό ντέρμπι το βράδυ της Κυριακής. Η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται από δύο μέχρι τρεις μονάδες με την πρωτιά να δίνεται στο κόμμα στο οποίο πρόσκειται η πηγή της διαρροής.

Έτσι το παιχνίδι καλά κρατεί και σίγουρα από αυτό είναι χαμένο η πολιτική.

Και ίσως είναι μία καλή ευκαιρία τα κόμματα και η επόμενη βουλή να ξαναδούν το ζήτημα της απαγόρευσης δημοσίευσης δημοσκοπήσεων για το μεγάλο μάλιστα χρονικό διάστημα των δύο εβδομάδων.

Γιατί σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερη η αλήθεια από την μισή αλήθεια ή το μισό ψέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ