Η δημόσια υγεία και το… παζάρι

nomarxia1Την αναγκαιότητα τήρησης της κείμενης νομοθεσίας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας σχετικά με τη λειτουργία εμποροπανήγυρης στο Δήμο Ζίτσας, επισημαίνει με έγγραφό της προς το Δήμο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται η υποχρέωση του Δήμου για την έκδοση άδειας συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη σε άτομα που είναι εφοδιασμένα με τη νόμιμη άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου και βιβλιαρίου υγείας σε ισχύ ή πιστοποιητικού υγείας. Σχετική άδεια λειτουργίας απαιτείται και για τις κινητές καντίνες.
Ο Δήμος καλείται επίσης να μεριμνήσει για τη διασφάλιση των προϋποθέσεων υγιεινής του χώρου, ώστε να υπάρχουν σημεία υδροληψίας από το σύστημα ύδρευσης της πόλης, συγκρότημα κοινόχρηστων αποχωρητηρίων για την καθαριότητα και απολύμανση, ενώ αναγκαία είναι και η καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων. Επισημαίνεται δε ότι με τη λήξη της εμποροπανήγυρης πρέπει να καθαριστεί και να απολυμανθεί ο σχολαστικά χώρος. «Προκειμένου να προασπιστεί η Δημόσια Υγεία και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα σε βάρος της Δημόσιας Υγείας παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω», καταλήγει το έγγραφο της Διεύθυνσης.
Για το ανωτέρω θέμα, ενημερώθηκε και ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων «Ο Γεώργιος Σταύρου», ο οποίος είχε στείλει σχετικό έγγραφο στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Είναι ευνόητο ότι οι ανωτέρω οδηγίες- επισημάνσεις ισχύουν για κάθε εμποροπανήγυρη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ