Η Διεθνής Ακαδημία Ιατροδικαστικής στα Ιωάννινα

Την μεγαλύτερη συνάντηση ιατροδικαστών θα φιλοξενήσει η πόλη των Ιωαννίνων τον Μάιο του 2020 μετά την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ακαδημίας Ιατροδικαστικής.

Έτσι μετά την Ιαπωνία η πόλη των Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει την διοργάνωση του 2020, ενώ το επόμενο συνέδριο ανατέθηκε στη Γενεύη το 2021.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα πολύ σημαντικό γεγονός καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα,  έναν αιώνα περίπου από την ίδρυση της Ιατροδικαστικής, διοργανώνει ένα συνέδριο τέτοιου βεληνεκούς. Αποτελεί συνεπώς ουσιαστική πρόκληση και ευκαιρία για ολόκληρη την Ιατροδικαστική κοινότητα της χώρας μας.

Η σημαντική προσπάθεια  υποστηρίχθηκε ενεργά από πολλούς φορείς, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,  την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών, το Υπουργείο Πολιτισμού κα. 

Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και Πρόεδρος της συνδιοργανώτριας Εταιρείας  Ιατροδικαστικής και Ιατροδικαστικών Επιστημών,  κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, σε δήλωσή του ανέφερε πως «είμαι πεπεισμένος ότι τα Ιωάννινα με τη συμμετοχή επιστημόνων από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα ανά την υφήλιο, θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν για μια ακόμη φορά ότι διαθέτουν  το επιστημονικό δυναμικό, την απαιτούμενη υποδομή, και την εμπειρία να εγγυηθούν την επιτυχία μιας τόσο μεγάλης διεπιστημονικής εκδήλωσης».

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου  ‘’IALM2020’’ ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς που υποστήριξαν τη  συγκεκριμένη υποψηφιότητα και ιδιαίτερα την εταιρεία  PCO Convin που προετοίμασε το φάκελο της υποψηφιότητας.

.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ