Η διάσωση, το βίντεο και τα κοινωνικά δίκτυα!

pirosvestis

Ο κόσμος των κοινωνικών δικτύων είναι ανεξάντλητος. Συχνά απέχει πολύ από τον πραγματικό κόσμο!

Για πολλούς ωστόσο τα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται ότι αποτελούν τρόπο ζωής! Μοιράζονται στιγμές, μετράνε like και κοινοποιήσεις ακόμη κι αν προέρχονται από τα fake σελίδες και προφίλ.

Έκαστος στο είδος του..

Όλα αυτά απέχουν πολύ από την ανάρτηση βίντεο που έκανε ο… αγνοούμενος πυροσβέστης στα βουνά της Άρτας με την ριψοκίνδυνη πτήση του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας που προσπαθούσε να τον προσεγγίσει και την λεπτομερή περιγραφή από τον ίδιο, που συνόδευσε την εικόνα.

Το βίντεο έμεινε αναρτημένο για μία ώρα περίπου, ωστόσο ήταν αρκετή για να κάνει τον γύρο της Ελλάδας!

Είχαν προηγηθεί πολλές ώρες αγωνίας για τις δυνάμεις διάσωσης, οι οποίες μάλιστα κατά την διάρκεια της νύχτας προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του αλλά το κινητό ήταν απενεργοποιημένο.

Είχε προηγηθεί άλλη μία αγωνιώδη επιχείρηση από Super Puma, στη διάρκεια της νύχτας επίσης για τον εντοπισμό του.

Από χθες το απόγευμα επιχειρούν άνδρες της ΕΜΑΚ για να τον βοηθήσουν!

Η ανάρτηση προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Ειδικά στο χώρο της Πυροσβεστικής αλλά στην Πολεμική Αεροπορία.

Κατόπιν των αντιδράσεων αυτών το βίντεο κατέβηκε από τον χρήστη!

Οι εντυπώσεις όμως είχαν μείνει. Ειδικά όταν οι συνάδελφοί του επιχειρούσαν για ώρες να επικοινωνήσουν μαζί του χωρίς αυτό να  γίνει εφικτό και ακόμη περισσότερο κινητοποιήθηκε για πολλές ώρες ένας ολόκληρος μηχανισμός για την διάσωσή του.

Έμεινε όμως και η ουσία… Γιατί αν ένας πυροσβέστης δεν κατανοεί την αγωνία της διάσωσης και το μέλημά του είναι οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα την ώρα μάλιστα που βρίσκεται σε κίνδυνο τότε τι θα πρέπει να κάνει ο πολίτης που δεν έχει ανάλογη εκπαίδευση.

Τα υπόλοιπα είναι υπόθεση της υπηρεσίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ