Τρία κτίρια που αποτελούν σημείο αναφοράς για τα Γιάννινα, το καθένα για διαφορετικό λόγο, θα αναδείξει η ΔΗΑΝΕΤΑΙ καθώς αυτά βρίσκονται στην κυριότητά της.
Πρόκειται για την Όαση, την Κυρά Φροσύνη και το Γυαλί Καφενέ τα οποία βέβαια είναι μισθωμένα σε ιδιώτες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης έκρινε ότι τα τρία αυτά κτίρια έχουν σημαδέψει εδώ και δεκαετίες την κοινωνική ζωή της πόλης.
Σημειώνεται ότι η Όαση είναι χαρακτηρισμένη ως διατηρητέο κτίριο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η ΔΗΑΝΕΤΑΙ εκτιμά ότι οφείλει να αναδείξει την ιστορία και τη διαδρομή τους μέσα στον χρόνο υπενθυμίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι τα τρία κτίρια αποτελούν δημοτική περιουσία.
Έτσι αποφάσισε να προχωρήσει σε μία σειρά από ενέργειες ώστε να γνωρίσουν οι Γιαννιώτες την πολιτισμική τους αξία και προς την κατεύθυνση αυτή θα προχωρήσει στην παραγωγή πληροφοριακού υλικού με κείμενα και φωτογραφίες και στη συνέχεια θα επιδιώξει με διάφορους τρόπους την διάχυσή τους στο κοινό.