Η διακυβέρνηση, οι ξένοι, οι αντιπαραθέσεις..

rizopoulos st

Παράταξη διακυβέρνησης, χαρακτήρισε τους Ορίζοντες Ηπείρου, ο Σπύρος Ριζόπουλος, σε μία συνέντευξη… ποταμό.

Μία συνέντευξη που έγινε στον απόηχο των βαρύτατων εκφράσεων που αντηλλάγησαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και της εκλογής νέου προέδρου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως  «πολιτική επιτυχία» την παραίτηση του κ. Παργανά βλέπει ενδοπαραταξιακή κατάρρευση της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου, της παράταξης του Αλέκου Καχριμάνη.

«Ο κ. Παργανάς δεν παραιτήθηκε γιατί χάθηκε ο έλεγχος σε εκείνη τη συνεδρίαση, αλλά, όπως και ο ίδιος είπε, μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισε να αποχωρήσει σεβόμενος τον εαυτό του γιατί διαπίστωσε ότι το παλιό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σήμερα. Οι εξελίξεις που ζήσαμε αυτές τις μέρες είναι αναμφίβολα μια επιτυχία των ‘’Οριζόντων Ηπείρου’’», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.

Λίγες μέρες μετά «τις συγνώμες» που είχαν ακουστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Σπύρος Ριζόπουλος επανήλθε σε όλα όσα είχαν ακουστεί και επέλεξε να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό «Αθηναίος» που του είχε απευθύνει ο Περιφερειάρχης.

Ο ίδιος τον ερμήνευσε ως «ξένος» και έσπευσε απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη είπε:

Ο ίδιος ζήτησε από τον κ. Καχριμάνη να απολογηθεί δημόσια ενώπιον όλων των ηπειρωτών διότι στη συνεδρίαση της Μ. Δευτέρας ουσιαστικά δεν τον αποκάλεσε αθηναίο, αλλά ξένο.

«Τον ρωτώ, ο πρόεδρος της ελληνικής βουλής που δεν μένει στα Γιάννινα, ο κ. Αμυράς που δεν μένει στα Γιάννενα, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής και των συλλόγων της Αθήνας, οι ηπειρώτες των Βρυξελλών, της Γερμανίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας είναι ξένοι; Κι απαντώ, όχι κ. Καχριμάνη όλοι είναι ηπειρώτες. Σταματήστε τις υποκρισίες κι αρκετά αυτή η κοροϊδία».

Ο κ. Ριζόπουλος για μία ακόμη φορά εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προς την περιφερειακή αρχή τονίζοντας ότι η παράταξή του οργανώνεται και θα είναι έτοιμη να διακυβερνήσει!

Αυτά κι άλλα ειπώθηκαν από τον Σπύρο Ριζόπουλο λίγες ώρες μετά την εκλογή νέας Προέδρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο… Είναι άγνωστο αν το κλίμα που έχει πυροδοτηθεί τις μέρες αυτές θα επιτρέψει στο σώμα να ανακτήσει το κύρος του και κυρίως να αποτελέσει ένα όργανο που θα προωθεί τα θέματα της Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ