Η ΔΕΥΑΗ στέλνει… στην Εφορία το Πανεπιστήμιο!

igoumenitsa tei

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εδώ και μερικούς μήνες στρέφεται με κάθε ευκαιρία εναντίον του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Και το κάνει σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση για κλείσιμο των τμημάτων του πρώην ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα. Απόφαση αποκλειστικά κυβερνητική.

Ο Δήμος όμως δεν τα βάζει με την κυβέρνηση… Και στρέφεται με κάθε ευκαιρία εναντίον του Πανεπιστημίου, τακτική που προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Αυτή την φορά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας προχώρησε στον καταλογισμό, στην Εφορία οφειλών προηγούμενων ετών. Οφειλές που είχαν δημιουργηθεί από τα τμήματα του πρώην ΤΕΙ και μάλλον η ίδια η επιχείρηση δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα για να τις εισπράξει στην ώρα τους!

«Ο καταλογισμός έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση ή πρόταση διακανονισμού, κάνοντας δύσκολη τη λειτουργία του Ιδρύματος, στην πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο λόγω της πανδημίας COVID-19», τονίζει σε ψήφισμά της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Σύγκλητος εκφράζει την ανησυχία της για την αρνητική αυτή εξέλιξη που πλήττει το κύρος του Πανεπιστημίου και διαταράσσει τις σχέσεις του Ιδρύματος με την τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ