Η Deloitte και επίσημα στα Ιωάννινα με στόχο να δημιουργήσει 70 θέσεις εργασίας

delotte

Η Deloitte αποτελεί μία ακόμη ξένη εταιρεία που και επίσημα πλέον επενδύει στα Ιωάννινα. Τα γραφεία της βρίσκονται στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο και εγκαινιάστηκαν επίσημα παρουσία στελεχών της εταιρείας και εκπροσώπων των τοπικών φορέων.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα σχέδια για την υποστήριξη της ανάπτυξης στην περιοχή, την αξιοποίηση νέων αλλά και της επιχειρηματικότητας της Ηπείρου.

Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο επέκτασης της παρουσίας της Deloitte σε όλη την Ελλάδα, με τον πέμπτο πια βασικό σταθμό να έχει έδρα τα Ιωάννινα, μετά από εκείνους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα. Μια στρατηγική επένδυση η οποία έχει ως αφετηρία την αναγνώριση των δυνατοτήτων της περιφέρειας και κυρίως των πόλεων που διαθέτουν πανεπιστημιακά ιδρύματα υψηλού επιπέδου, καθώς και νέα στελέχη με ταλέντο.

Όραμα της Deloitte είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας εργασιακής, οικονομικής και κοινωνικής δυναμικής στην Ήπειρο, προσφέροντας την ευκαιρία σε νέα ταλέντα να ενταχθούν στο δυναμικό της. Παράλληλα επιδιώκει να στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα και κοινωνία μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει αλλά και τα προγράμματα που σχεδιάζει.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • Deloitte team

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Deloitte σχεδιάζει στο επόμενο διάστημα να έχει δημιουργήσει περίπου70 νέες θέσεις εργασίας (hybridworking) στην πόλη των Ιωαννίνων σε αντικείμενα που σχετίζονται με συμβουλευτικές υπηρεσίες σε τομείς της τεχνολογίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, στην ομιλία του τόνισε ότι τα Ιωάννινα αποτελούν την έδρα μιας σειράς εδραιωμένων εταιρειών του πρωτογενή τομέα, της μεταποίησης και της τεχνολογίας, ενώ αρκετές ακόμα εταιρείες και σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν εδώ τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, διαθέτουν ένα από τα πιο αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια της χώρας, με το οποίο έχουμε ήδη έχουμε ξεκινήσει στενή συνεργασία. Η κοινότητα των χιλιάδων φοιτητών και καθηγητών της πόλης προσδίδει μεγάλη δυναμική και προοπτική στην περιοχή. Σ’ αυτό το πλαίσιο, πιστεύουμε ότι τα προσεχή χρόνια η εξαιρετική σημασία των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Ηπείρου θα ενισχυθεί, αναδεικνύοντας σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες». 

Κλείνοντας  την ομιλία του ο Δ. Κουτσόπουλος κατέληξε: «Η επένδυσή μας στα Ιωάννινα θα αποτελέσει και μια σημαντική διέξοδο και επιλογή για τα νέα μυαλά που κατάγονται από την περιοχή ή έρχονται εδώ για σπουδές. Θα δώσει ένα κίνητρο σε αυτό τα παιδιά να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή θα συμβάλει στην αντιστροφή του φαινόμενου του braindrain που τόσο έχει κοστίσει στη χώρα και ειδικά στην ελληνική περιφέρεια».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων απηύθυνε επίσης ο κ. Βασίλης Καφάτος, Partner και Πρόεδρος του Competence Center, ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, Δήμαρχος Ιωαννίνων, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, κ. Αλκιβιάδης Παϊπέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ