Η Άρτα χάνει τη θέση και τον Ιατροδικαστή

giatros nosokomeio

Την απομάκρυνση του ιατροδικαστή από το νοσοκομείο της Άρτας, θέμα που ανέδειξε το Epriuspost, καυτηριάζει με δήλωσή της η βουλευτής του Νομού Όλγα Γεροβασίλη.

Ο άνθρωπος που έστησε από το μηδέν την υπηρεσία στο Νοσοκομείο της Άρτας διορίστηκε σε μόνιμη θέση στην Πάτρα. Κι αυτό γιατί στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου με 21 θέσεις για όλη την χώρα δεν είχε προβλεφθεί καμία για την Ήπειρο.

Έτσι υπηρεσίες στο εξής θα παρέχει μόνο το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή παρεμβαίνει η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη τονίζοντας ότι η εποχή της ταλαιπωρίας θα επιστρέψει.

«Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι ισχύει πως εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ προσέθετε, η ΝΔ αφαιρεί.

Ήταν το 2016, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, όταν ορίστηκαν 9 θέσεις Ιατροδικαστών στην Ελλάδα, μία απ’ αυτές ήταν για το Νοσοκομείο Άρτας. Το 2017 τοποθετήθηκε ο ιατροδικαστής σε μία θέση που ήταν απολύτως αναγκαία, όχι μόνο για την Άρτα, αλλά για τους όμορους νομούς.

Ήρθε, όμως, το 2022 και, επί κυβερνήσεως ΝΔ, η Άρτα χάνει τον ιατροδικαστή της, γυρνώντας μας πάλι πίσω, στις εποχές όπου όλα τα περιστατικά (αιφνίδιοι θάνατοι, κακοποιήσεις, βιασμοί, σωματικές βλάβες) έπρεπε, για να εξεταστούν, να μεταφερθούν είτε στα Γιάννενα είτε στην Πάτρα, με προφανή την ταλαιπωρία αλλά και το οικονομικό κόστος των οικογενειών.

Η ώρα της πολιτικής αλλαγής δεν αργεί και έτσι θα σταματήσει η αποψίλωση και απαξίωση του Νοσοκομείου μας, θέτοντας ξανά τις σωστές προτεραιότητες υπέρ της περιοχής και των κατοίκων της», τονίζει η κ. Γεροβασίλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ