Η αριθμητική του ΕΟΔΥ…

eodi kinites

Πολλά και ποικίλα είναι τα σχόλια που φτάνουν από το απόγευμα στο Epiruspost με αφορμή τον αριθμό κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το Νομό Ιωαννίνων.

Το Epiruspost από το βράδυ της Πέμπτης έγραψε για συρροή κρουσμάτων στο στρατόπεδο Περάματος.

Νωρίς το πρωί ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ σε στοιχεία που έδωσε σε μέσα ενημέρωσης της Πάτρας ανέβασε τον αριθμό των κρουσμάτων σε 31.

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε επίσημη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ανέφερε ότι τα κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι το πρωί ήταν 25 καθώς είχαν επιβεβαιωθεί και με μοριακό έλεγχο.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες του Epiruspost το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν εννέα συνολικά κρούσματα στο Νομό Ιωαννίνων από τους ελέγχους που έκαναν οι ΚΟΜΥ και από τις αναλύσεις που έγιναν στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αντ’ αυτών ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19 κρούσματα προκαλώντας πλήθος σχολίων και θέτοντας σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία των επίσημων ανακοινώσεων άλλων φορέων και των μέσων ενημέρωσης.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι πως στην ανακοίνωσή του δεν κάνει καμία αναφορά σε «συρροή κρουσμάτων» όπως είναι αυτή του στρατοπέδου Περάματος.

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν τα κρούσματα έχουν δηλωθεί με την γνωστή μέθοδο των ΑΜΚΑ ή λόγω χρόνου δεν πέρασαν στο σύστημα του ΕΟΔΥ ο οποίος τα στοιχεία που ανακοινώνει κάθε απόγευμα τα συγκεντρώνει μέχρι στις τρεις το μεσημέρι.

Σε κάθε περίπτωση η πρόσθεση δεν βγαίνει και η αριθμητική του είναι πρωτότυπη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ