Η απομάκρυνση των ΚΟΜΥ… ταλαιπωρία για τους πολίτες

test rap

Η Διοίκηση του ΕΟΔΥ ήταν αυτή που πήρε την απόφαση για απομάκρυνση των ΚΟΜΥ από τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων ώστε να κάνουν ανοιχτές δειγματοληψίες στην κοινότητα.

Οι ΚΟΜΥ όλο το προηγούμενο διάστημα λειτουργούσαν ως ασπίδα για τα νοσοκομεία ενώ μπορούσαν να εξυπηρετηθούν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες που είτε είχαν ραντεβού στα νοσοκομεία είτε συνόδευαν ασθενή.

Τώρα, τόσο όσοι θέλουν να εξυπηρετηθούν από τα νοσηλευτικά ιδρύματα όσο και οι συνοδοί οφείλουν πρώτα να απευθύνονται σε κάποια ΚΟΜΥ από τις δύο που κάνουν τεστ στην πόλη των Ιωαννίνων και στη συνέχεια να πηγαίνουν στο νοσοκομείο. Αποτέλεσμα είναι η πολύωρη ταλαιπωρία…

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ο οποίος βρέθηκε στα Γιάννινα σημείωσε ότι σε κανένα άλλο νοσοκομείο της χώρας δεν συνέβαινε κάτι ανάλογο,  δεν υπήρχε δηλαδή η καθημερινή παρουσία των ΚΟΜΥ για δειγματοληψίες, αναγνώρισε ωστόσο την χρησιμότητα και δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ για να συζητήσει το θέμα.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από την πλευρά του, όπως τόνισε ο διοικητής Νίκος Κατσακιώρης, προμηθεύεται το ίδιο τεστ και καθημερινά καλύπτει όλες τις ευπαθείς ομάδες, όπως ογκολογικούς ασθενείς ώστε να μην υποβάλλονται σε επιπλέον ταλαιπωρία.

Σε κάθε περίπτωση η απουσία των ΚΟΜΥ έχει δημιουργήσει σοβαρή δυσλειτουργία και αυτοί που κατά κανόνα ταλαιπωρούνται είναι οι πολίτες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ