Η Αποκεντρωμένη απαντά στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

apokentromeni

Με γραπτή ανακοίνωση απαντά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο Γραμματέας Σεραφείμ Λιάπης στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και τις αιχμές για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, στην οποία δεν παρέστη.

Η συνεδρίαση αφορούσε στο υδροηλεκτρικό του Μελισσουργιώτικου.

Στην απάντηση που υπογράφεται από τον κ. Λιάπη αναφέρεται:

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα την ανακοίνωση του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων κ. Σεντελέ για δήθεν απαξιωτική συμπεριφορά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας προς τον Αντιδήμαρχό του κ. Γιωτόπουλο, επειδή δεν του επετράπη να λάβει το λόγο κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ).

Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι πριν την σύγκληση του ΠΕΣΠΑ το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση και έχει το δικαίωμα εντός των προθεσμιών που έχουν οριστεί για τη δημόσια διαβούλευση, να λάβει γνώση των περιβαλλοντικών πληροφοριών που αφορούν ένα έργο ή μια δραστηριότητα, απευθυνόμενο είτε στην οικεία Περιφέρεια, είτε στον οικείο Δήμο είτε, τέλος, στην αρμόδια περιβαλλοντική αρχή.

Ωστόσο, πριν τη συνεδρίαση του ΠΕΣΠΑ στις 24-1-2023 ουδέποτε εστάλη στην υπηρεσία μας έγγραφο αίτημα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ή οποιουδήποτε άλλου ενδιαφερόμενου προκειμένου να λάβει μέρος, όπως εξάλλου έχουν κάνει κατά καιρούς άλλοι φορείς και ενδιαφερόμενοι.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τόσο κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο κ. Σεντελέ στις 10-1-2023 αλλά και στη συνάντηση που έγινε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη στις 14-1-2023, ουδέποτε τέθηκε το ζήτημα  του υδροηλεκτρικού σταθμού στο ρέμα Μελισσιουργιώτικο.

Φίλος μεν ο Δήμαρχος, φιλτέρα δε η αλήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ