Η απάντηση Μπέγκα για πιθανή συνεργασία

Εγγράφως και μετά από σύγκλιση της δημοτικής του ομάδας απάντησε ο απερχόμενος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας στην επιστολή του Μωυσή Ελισάφ και της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» με την οποία είχε κατατεθεί  το πλαίσιο προγραμματικών θέσεων για μία πιθανή σύγκλιση.

Από την Ενότητα Πολιτών δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή- απάντηση με την οποία ζητούνται περισσότερες διευκρινίσεις, προτείνεται η συνάντηση αντιπροσωπειών για περαιτέρω συζητήσεις και γίνονται δύο επισημάνσεις: Η συγκρότηση πλειοψηφίας με προοδευτικό πρόσημο και η ανάγκη αναγνώρισης του έργου κατά την τελευταία πενταετία.

Αναλυτικά στην επιστολή που υπογράφει ο Θωμάς Μπέγκας αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ανταποκρινόμενοι στην από 4-8-2019 επιστολή της Παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», με την οποία μας κοινοποιείτε τους βασικούς άξονες της πρότασής σας με στόχο τη δημιουργία “πλαισίου προγραμματικής σύγκλησης για την συγκρότηση δημιουργικής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο” για τη νέα Δημοτική περίοδο, σας γνωρίζουμε ότι:

Η παράταξη μας «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», τόσο μέσα από την ιστορική της διαδρομή, όσο και από τον τρόπο που άσκησε εξουσία ως Δημοτική Αρχή, έχει αποδείξει ότι οι λογικές της χρηστής διοίκησης, των συγκλίσεων και των συναινέσεων, αποτελούν βασικές της αρχές και αξίες.

Με ιδιαίτερη προσοχή μελετήσαμε τους άξονες που θέσατε, ώστε να δημιουργηθεί το πλαίσιο προγραμματικής σύγκλησης μεταξύ των δύο δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούμε.

Η συγκρότηση δημιουργικής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί την περαιτέρω ανάλυση και εξειδίκευση των αξόνων που προτείνετε, με σκοπό τη διακυβέρνηση του Δήμου σε προοδευτική κατεύθυνση. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για προσπάθεια επικοινωνίας δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων με κοινές καταβολές και ρίζες και με βασικό τους στόχο την επίτευξη συγκλίσεων και συναινέσεων σε προοδευτική κατεύθυνση.

Οι βασικοί άξονες που καταθέτετε με την πρότασή σας για την οριοθέτηση του πλαισίου προγραμματικής σύγκλισης, αποτελούν μια κατ΄ αρχήν βάση συζήτησης και προϋποθέτουν την περαιτέρω ανάλυση και εξειδίκευση, έτσι ώστε και το σημαντικό έργο που επιτεύχθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, αλλά και οι ώριμες προτάσεις που επεξεργαστήκαμε για την επόμενη δημοτική περίοδο να αποτελέσουν μια σοβαρή βάση για ακόμα μεγαλύτερο έργο, αξιοποιώντας από κοινού τις προγραμματικές διακηρύξεις των δύο παρατάξεων.

Πιστεύουμε ως εκ τούτου και προτείνουμε, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι δύο παρατάξεις, και προφανώς για λόγους πρακτικούς και αποτελεσματικότητας, αντιπροσωπεία τους, να συζητήσουν το κοινό πλαίσιο προγραμματικής σύγκλισης επί των αξόνων αυτών, καθώς και των προγραμματικών διακηρύξεων της κάθε παράταξης.

Παρακαλούμε να προτείνετε τον τόπο και τον χρόνο συζήτησης των ανωτέρω θεμάτων».

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ