Η απάντηση Αυγενάκη για κολυμβητήριο στην Ελεούσα

kolimvitirio

Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στον Δήμο Ζίτσας Ιωαννίνων είχε ζητήσει ο Σταύρος Καλογιάννης, καταθέτοντας σχετική Αναφορά(υπ’ αρ. πρωτ. 3902/2021) προς τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Αθλητισμού, μετά από συνεργασία που είχε με τον Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μ. Πλιάκο.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνο αθλητικά έργα και μόνο μέσω της ένταξής τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), του ΥΠΠΟΑ τομέα Αθλητισμού.

Κατόπιν τούτου και προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα από την Υπηρεσία μας, θα πρέπει να υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο Δήμο ή ΝΠΙΔ ή την Περιφέρεια, σχετικό αίτημα, το οποίο θα συνοδεύεται απαραίτητα από την αντίστοιχη πλήρη μελέτη (τεχνική περιγραφή, προδιαγραφές, σχέδια, προϋπολογισμό, κλπ).

Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι η ΓΓΑ έχει ήδη δώσει την Σύμφωνη Γνώμη στον Δήμο Ζίτσας για υποβολή στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» προκειμένου να χρηματοδοτηθεί για το έργο με τίτλο: «Αναβάθμιση Αθλ. Κεντρου Τ.Κ. Ζίτσας» Δήμου Ζίτσας, Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ