Η ανύπαρκτη Πακιστανική σημαία και οι υπαρκτές επικίνδυνες πολιτικές

SHMAIA_KASTROΣτις 22 Ιουλίου στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων υπήρξε ένα τηλεφώνημα. Μία γυναικεία φωνή ανέφερε ότι δύο νεαροί επιχειρούν να τοποθετήσουν σημαία ή πανό στην είσοδο του Κάστρου. Στο σημείο έσπευσε αμέσως περιπολικό της Αστυνομίας. Ούτε νεαροί υπήρξαν, ούτε σημαία, ούτε πανό…

Το συμβάν είναι καταγεγραμμένο στο αρχείο της τοπικής αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πηγές έγινε και το σχετικό σήμα.

Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα….

Μία πραγματικότητα που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα μυθεύματα περί τοποθέτησης της Πακιστανικής σημαίας στην είσοδο του Κάστρου κι αφού πρώτα είχε υποσταλεί η ελληνική. Το μύθευμα αυτό που καλλιεργήθηκε από συγκεκριμένους κύκλους, με σαφείς στόχους, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ κι αρκετές ημέρες. Πρόκειται για τα «γνωστά- άγνωστα» blogs. Και ξαφνικά από κει βρέθηκε το τελευταίο σαρανταοκτάωρο να δημοσιεύματα ακόμη και στα πιο μεγάλα και σοβαρά site με ορισμένα εξ αυτών βέβαια να διερευνούν το θέμα.

Στην Ελλάδα βέβαια το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρειαστεί κάποιος να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση αυτή, όπως και σε άλλες στο παρελθόν.

Ποιος δεν θυμάται ακόμη τον περιβόητο βιασμό ζευγαριού στην παραλίμνιο, πάλι από Πακιστανούς λαθρομετανάστες. Κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ, αλλά συζητήθηκε τόσο πολύ και τόσο έντονα ως να επρόκειτο για πραγματικό γεγονός. Με καθυστέρηση ενάμισι έτους βέβαια αποκαλύφθηκε ποιοι ήταν οι εμπνευστές του αρρωστημένου αυτού σεναρίου καθώς το ομολόγησαν με καμάρι.

Υπάρχουν κι άλλα….αλλά είναι άσκοπη η απαρίθμηση.

Η χώρα μας σήμερα αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Κι είναι αυτό της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, το οποίο δημιούργησαν οι πολιτικές ή η έλλειψη πολιτικών των τελευταίων ετών.

Το πρόβλημα αυτό, ακόμη κι αυτές τις ώρες αντιμετωπίζεται με λανθασμένο τρόπο. Με έναν τρόπο που επιβεβαιώνει περίτρανα ότι τελικά Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα.

Όμως αυτό απέχει πολύ από την προσπάθεια άλλων κύκλων να χτίσουν μια ολόκληρη πολιτική πάνω στον προβληματισμό, το φόβο, την ανησυχία και την αγωνία της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι ένα φαινόμενο επικίνδυνο. Εξ ίσου επικίνδυνο με τη λαθρομετανάστευση.

Μπορεί Πακιστανική σημαία να μην τοποθετήθηκε ποτέ στο Κάστρο των Ιωαννίνων –θα ήταν τραγικό αν είχε συμβεί- όμως στην πόλη ζουν κάποιες εκατοντάδες Πακιστανοί. Πολλοί μάλιστα εργάζονται σε δουλειές που δεν θα έκανε κανένας Έλληνας. Σε τραγικές κι απάνθρωπες συνθήκες.

Όλοι αυτοί λοιπόν μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ρατσιστικές επιθέσεις και άφρονες συμπεριφορές.

Και είναι αυτός ο χειρότερος κατήφορος για τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ