Η ανύπαρκτη επιχείρηση

an epixeirisi

an epixeirisi

Όχι, το θέμα μας δεν είναι για εταιρείες φαντάσματα, ούτε για απάτες εικονικών συναλλαγών. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Έχοντας δημιουργήσει ένα μπαλκόνι όαση, χαλάρωνα εκεί απολαμβάνοντας τον απογευματινό μου καφέ στη δροσιά. Πήρα το laptop ανά χείρας να σερφάρω λίγο. Ήθελα να βρω κάτι αξεσουάρ αυτοκινήτου αλλά ποιος τρέχει τώρα από μαγαζί σε μαγαζί για να βρει αυτό που χρειάζεται εν έτη 2016; Οι ώρες ξεκούρασης είναι περιορισμένες, η ζέστη δεν βοηθάει, άσε που τρως και ένα κάρο βενζίνη γύρω γύρω. Δεν είναι εποχές για τέτοια! Μου άρεσε απεριόριστα να διαβάζω στο ιντερνετ τις κριτικές άλλων χρηστών για προϊόντα που είχαν προμηθευτεί από ηλεκτρονικά καταστήματα. Ήταν σαν να κρυφακούω ιδιωτικές συζητήσεις για κάποιο λόγο.

Αφού λοιπόν διάβασα όλες τις οπτικές γωνίες των χρηστών για τα αξεσουάρ που ήθελα να αγοράσω, αφού είδα όλες τις διαθέσιμες μάρκες, τιμές και χαρακτηριστηκά, κατέληξα σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτου(στην Κοζάνη παρακαλώ!). Πετάγεται ένα παραθυράκι που με ενημερώνει ότι μπορώ να ρωτήσω ότι απορία έχω και να μου δώσουν ότι βοήθεια χρειαστώ… Ναι καλέ! Εκεί γραπτώς μέσα από το παραθυράκι! Ήταν ένας υπάλληλος της εξυπηρέτησης πελατών όπου όπως και σε ένα φυσικό κατάστημα μου μίλησε και προσφέρθηκε να με εξυπηρετήσει για ό,τι χρειαστώ.

Όσο ρωτούσα και για ένα λιπαντικό που χρειαζόμουν και μου απαντούσε ο ευγενέστατος υπάλληλος συνειδητοποίησα ότι η γραπτή εξυπηρέτηση πελατών στην τρανταχτή της πλειοψηφία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αγένειες, παραπληροφόρηση και υφάκια όπως πολλές φορές μπορεί να αντιμετωπίσεις σε ενα φυσικό κατάστημα. Τα γραπτά μένουν, οι κριτικές στο διαδίκτυο θερίζουν.

Οι επιχειρήσεις που αποφασίζουν να έχουν παρουσία εκεί βγαίνουν από τα στενά όρια της στάνταρ πελατείας των γνωστών, των φίλων και της γειτονιάς. Ξαφνικά απευθύνονται σε μια ολόκληρη χώρα ή και ακόμη παραέξω. Εκεί τα πράγματα σοβαρεύουν. Εκεί ο ανταγωνισμός αλλά και οι δυνατότητες επέκτασης είναι σε άλλη κλίμακα. Κι αν το καλοσκεφτείτε οι περισσότεροι άνθρωποι των ηλικιών που καταναλώνουν, πλέον περνάνε τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους μπροστά από έναν υπολογιστή. Άρα το πιο λογικό μέρος για να αναζητήσουν ότι χρειάζονται είναι το διαδίκτυο. Χώρια που τις περισσότερες φορές, τα καταστήματα που διατηρούν ηλεκτρονικό κατάστημα κάνουν καλύτερες τιμές online.

Συνεπώς, αν δεν είσαι στο διαδίκτυο αγαπητέ επιχειρηματία, για τις καταναλωτικές ηλικίες είναι σαν να μην υπάρχεις! Που ήσουν αγαπητέ επιχειρηματία τα βράδια που ξενύχταγα να βρω τις τέλειες γόβες για το πρώτο ραντεβού με τον κρυφό μου έρωτα; Που ήσουν αγαπητέ επιχειρηματία όταν έκανα υπερωρίες στο γραφείο και ήθελα κάτι να φάω απελπισμένα; Που ήσουν αγαπητέ επιχειρηματία όταν έψαχνα το πρώτο μου αυτοκίνητο; Που ήσουν αγαπητέ επιχειρηματία όταν μετακόμισα σε νέα περιοχή και δεν ήξερα που να βρω ό,τι χρειαζόμουν?

Αν η απάντηση σου δεν περιλαμβάνει την φράση “Μπορείς να με βρεις στην ιστοσελίδα μου www… ” τότε μην περιμένεις να διατηρήσεις για πολύ την πελατεία σου. Πόσο μάλλον να την αυξήσεις. Απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!

Το άρθρο είναι προσφορά της ιστοσελίδας www.maxxparts.gr/ 

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ