Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία για την οριοθέτηση

gkontas limni

Με εκπροσώπους της επιτροπής αγώνα της περιοχής Μάτσικα, καθώς και με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ, κ. Παντελή Κολόκα, συναντήθηκε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Νίκος Γκόντας, στα γραφεία της παράταξης και εξέτασαν ζητήματα που αφορούν την περιοχή Μάτσικα και εν γένει ζητήματα επανακαθορισμού ορίων της λίμνης, καθώς και την κατασκευή ποδηλατόδρομου περιμετρικά της λίμνης.

Τόσο οι εκπρόσωποι των κατοίκων, όσο και ο κ. Κολόκας, απαιτούν από τον δήμο και κάθε αρμόδιο φορέα να γίνει επανακαθορισμός των ορίων και να γίνει επανακαθορισμός των σχεδιασμών για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και της ευρύτερης περιοχής περιμετρικά της λίμνης χωρίς να περιορίζονται τα δικαιώματα των κατοίκων.

Από την πλευρά του ο κ. Γκόντας έδειξε την κατανόηση των αιτημάτων και τόνισε και το δικό του ενδιαφέρον να γίνει τακτοποίηση ενός ζητήματος που ταλανίζει την περιοχή πολλές δεκαετίες και κυρίως από την περίοδο της αποξήρανσης της Κάτω Λαψίστας.

“Θα πρέπει να δοθούν τέτοιες λύσεις στο ζήτημα, έτσι ώστε να μην διαταράσσονται ισορροπίες όσον αφορά το οικοσύστημα αλλά παράλληλα να προστατεύονται και οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόντας, ο οποίος υποσχέθηκε την άμεση στήριξη των αιτημάτων όταν αυτά έλθουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. “Για εμάς προέχει η τακτοποίηση του τοπικού ρυθμιστικού ζητήματος της περιοχής Μάτσικα και αυτή η θέση μας είναι διαχρονική. Είναι επιτακτική ανάγκη ο επανακαθορισμός των ορίων της λίμνης προκειμένου να λυθούν πάγια αιτήματα των κατοίκων του Μάτσικα, καθως και εκείνα περιμετρικά της λίμνης. Είμαστε υπέρμαχοι της κατασκευής του ποδηλατόδρομου περιμετρικά, κάτι που θα επιδώσει τεράστια αξία τουριστικού περιεχόμενου και όχι μόνο” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γκόντας μετά την συζήτηση και διαβεβαίωσε τους συνομιλητές ότι θα παρασταθεί αλληλέγγυος στα αιτήματα των κατοίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ