Η Alpha Bank αποτιμά την επίσκεψή της στην Ήπειρο

alpha

Με βασικούς σταθμούς τα Ιωάννινα και την Πάτρα ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία της Διοίκησης της Alpha Bank, υπό τον CEO του Ομίλου Βασίλη Ψάλτη, στην Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του κύκλου τακτικών επαφών της Τράπεζας με εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας αλλά και επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων σε όλη την Ελλάδα.

Η Alpha Bank κατέχει την πρώτη θέση στη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα, εκταμιεύοντας το α’ εξάμηνο του 2022 νέα δάνεια ύψους Ευρώ 4 δισ. και καταγράφοντας πιστωτική επέκταση της τάξης των Ευρώ 1,7 δισ., ενώ μόνο κατά την τελευταία διετία οι συνολικές εκταμιεύσεις υπερβαίνουν τα Ευρώ 10 δισ.

Η Alpha Bank στο πλευρό του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ηπείρου

Συνοδευόμενος από τους Διευθυντές Εμπορικής Τραπεζικής, Τηλέμαχο Γεωργάκη, Καταστημάτων Αττικής ΙΙ, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, Μαρία Παπαγεωργίου και Επιχειρηματικών Κέντρων, Μαρίνα Βερυκόκκου, ο κ. Ψάλτης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους τριών κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων που εδρεύουν στον Νομό Ιωαννίνων και δραστηριοποιούνται στους κλάδους της αγροδιατροφής, των τροφίμων και των ποτών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι επιχειρηματικές προκλήσεις που σχετίζονται με το ενεργειακό κόστος και τις πληθωριστικές πιέσεις στην παραγωγή και τη ζήτηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις αναπτυξιακές ευκαιρίες από την αξιοποίηση των παρεχόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων (όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο Αναπτυξιακός Νόμος, το ΕΣΠΑ κ.ά.), καθώς και ο ρόλος της Alpha Bank στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για την τοπική και εθνική οικονομία.

Στο περιθώριο της επίσκεψης στα Ιωάννινα, ιδιαίτερη σημασία είχε και η συνάντηση μεταξύ του CEO του Ομίλου Alpha Bank και του Δημάρχου του Δήμου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης ως κόμβου καινοτομίας και διεθνούς προορισμού για επενδύσεις τεχνολογίας, καθώς και για την αυξημένη εξωστρέφεια της πόλης στον τουριστικό τομέα και τις πρωτοβουλίες πράσινης μετάβασης που υλοποιούνται από τον Δήμο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Ψάλτης υπογράμμισε την κρισιμότητα των άμεσων ξένων επενδύσεων για την επίτευξη εύρωστης και βιώσιμης ανάπτυξης τόσο στην περιφέρεια της Ηπείρου όσο και ευρύτερα στη χώρα, τονίζοντας ότι «η προσέλκυση επενδύσεων υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας είναι απαραίτητη για να αποκτήσει η Ελλάδα μία δυναμική και ισχυρή θέση στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη». «Έργα που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας ειδικά σε τομείς όπου η χώρα μας παραδοσιακά υστερούσε, όπως η

τεχνολογία και το R&D, έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς ο θετικός αντίκτυπός τους είναι πολλαπλασιαστικός και διαχέεται σε όλη την οικονομία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, για να τονίσει ότι οι επενδύσεις που υλοποιούνται σε ένα πιο αποκεντρωμένο επίπεδο είναι κρίσιμες για μία ισορροπημένη και υγιή οικονομική δραστηριότητα και υποστηρίζουν την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο,

καθώς αποτελούν «ανάσα οξυγόνου» για τις τοπικές κοινωνίες.

Κατά την παραμονή της στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, η ομάδα της Alpha Bank επισκέφθηκε, επίσης, το Κατάστημα Ιωαννίνων και το Κατάστημα Βελισσαρίου-Ιωαννίνων, όπου συζήτησε με το Προσωπικό την πρόοδο του Προγράμματος Μετασχηματισμού της Τράπεζας και τις βελτιωμένες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους Πελάτες του Ομίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ