Μετά τα ανησυχητικά μηνύματα από τον κλάδο της εστίασης στα παράλια, η οικονομική στενότητα και η ακρίβεια δείχνουν τα δόντια τους και στην πολιτιστική ζωή των Ιωαννίνων.
Σε μια εξέλιξη που προκαλεί έντονο προβληματισμό, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη ματαίωση δύο πολύ σημαντικών μουσικών γεγονότων που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο στην πόλη: της συναυλίας των διεθνούς φήμης Fun Lovin’ Criminals και του Γκλιούμ φέστιβαλ.
Οι διοργανωτές επέλεξαν να μιλήσουν με απόλυτη ειλικρίνεια και χωρίς τις συνήθεις δικαιολογίες περί «τεχνικών προβλημάτων», ξεκαθαρίζοντας ότι η αποκλειστική αιτία πίσω από τη δυσάρεστη αυτή απόφαση είναι η χαμηλή προπώληση των εισιτηρίων.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για ένα γενικότερο και άκρως ανησυχητικό φαινόμενο του φετινού καλοκαιριού, το οποίο πλήττει (και) τα Ιωάννινα, έχοντας ήδη οδηγήσει στη ματαίωση αρκετών συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. «Κατανοούμε απόλυτα την οικονομική δυσχέρεια και γι’ αυτό προσπαθούμε να κρατάμε πάντα τις τιμές των εισιτηρίων σε λογικά επίπεδα, που να καλύπτουν το κόστος της παραγωγής», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της παραγωγής, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα ότι για να συνεχίσουν να έρχονται μεγάλα ονόματα στην επαρχία, η προσπάθεια αυτή χρειάζεται τη στήριξη του κοινού.
Παρά την ψυχρολουσία, οι διοργανωτές δηλώνουν ότι δεν θα καταθέσουν τα όπλα και ανανεώνουν το ραντεβού τους με το γιαννιώτικο κοινό για τις επόμενες παραγωγές.
Τι ισχύει για την επιστροφή των χρημάτων:
- Η επιστροφή του αντιτίμου για όσους είχαν προμηθευτεί ηλεκτρονικά εισιτήρια θα πραγματοποιηθεί αυτόματα.
- Όσοι είχαν αγοράσει φυσικά εισιτήρια, μπορούν να λάβουν τα χρήματά τους πίσω επισκεπτόμενοι τα σημεία προπώλησης όπου έγινε η αγορά.
Είναι πλέον φανερό ότι όταν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών πιέζεται ασφυκτικά από την καθημερινότητα, η ψυχαγωγία μετατρέπεται δυστυχώς σε πολυτέλεια, με άμεσο αντίκτυπο στο πολιτιστικό προϊόν της περιοχής μας.