Η ακαρπία πλήττει τους παραγωγούς στο Δήμο Σκουφά

aktinidia gia proti

Τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της ακαρπίας στο σύνολο των καλλιεργειών του Δήμου Νικολάου Σκουφά και η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί της περιοχής  με αφορμή αυτό το γεγονός, είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της δημάρχου Ροζίνας Βαβέτση.

Με  επιστολή της προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η κ. Βαβέτση ζητά να ληφθεί άμεσα μέριμνα και να ενισχυθούν οι καλλιεργητές που έχουν πληγεί.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η δήμαρχος εντοπίζονται στην χρονδροελιά που αφορά μεγάλο ποσοστό παραγωγής στην περιοχής.

Στα εσπεριδοειδή προβλέπεται πτώση της παραγωγής κατά 40 % περίπου και στα ακτινίδια πάνω από 50%, η οποία αποτελεί μια αρκετά προσοδοφόρα καλλιέργεια στο Δήμο Ν. Σκουφά.

«Το γεγονός αυτό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για το σύνολο των παραγωγών του δήμου μας, καθώς πρόκειται για έναν δήμο που η αγροτική παραγωγή αποτελεί, για πολλούς, το κύριο επάγγελμα και την μοναδική πηγή εσόδων τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, ώστε το συντομότερο δυνατό να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τη διαπίστωση των ζημιών.

Αναμένουμε ότι θα λάβετε μέριμνα και θα ενισχύσετε με κάθε τρόπο τους παραγωγούς που έχουν πληγεί, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις, ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με τις καλλιέργειές τους» αναφέρει στην επιστολή προς το Υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ