Η Ακαδημία μετατρέπεται σε όαση!

Γήπεδα, παιδική χαρά, βιωματικό εργαστήρι, χώρους ξεκούρασης κι ανάπαυλας θα αποκτήσει το συγκρότημα της Ακαδημίας το οποίο στεγάζει νηπιαγωγεία, δημοτικά και ένα λύκειο στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει πλήρως τον χώρο και θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του Interreg.

Το πράσινο φως δόθηκε στην 5η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης που συνεδρίασε στο Μπεράτι της Αλβανίας.

Στο αντικείμενο του έργου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, περιλαμβάνονται σημαντικές παρεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα της  πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, όπως η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου με κατασκευή αθλοπαιδιών με την χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον καθώς και δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Η πρόταση υποβλήθηκε μετά από σχετική συνεργασία (μέσω προγραμματικών συμβάσεων) της Περιφέρειας Ηπείρου με τον Δήμο Ιωαννιτών και τα Αγαθοεργά Καταστήματα της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Αναλυτικότερα οι δράσεις του Έργου περιλαμβάνουν:

  • Κατασκευή 3 νέων γηπέδων Basketball.
  • Κατασκευή 2 νέων γηπέδων Volleyball.
  • Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5.
  • Ανακαίνιση δαπεδοστρώσεων του αύλειου χώρου με χυτά δάπεδα ειδικών προδιαγραφών.
  • Μια παιδική χαρά νηπίων και ΑΜΕΑ.
  • Διαμόρφωση σημείων ανάπαυλας/σκίασης με προσθήκη αστικού εξοπλισμού.
  • Εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων στον περιβάλλοντα χώρο.
  • Αντικατάσταση εσωτερικού φωτισμού στα κτήρια με αντίστοιχο τεχνολογίας LED για την Εξοικονόμηση Ενέργεια.
  • Δημιουργία Βιωματικού Εργαστηρίου με στόχο την Εκπαίδευση και Εξοικείωση των Μαθητών σε Θέματα Ευαισθητοποίησης Αειφόρου Ενεργειακής Διαχείρισης.

Η ακριβής χωροθέτηση των γηπέδων και ο προσδιορισμός των ειδικών τεχνικών προδιαγραφών που αποτελούν συμβατική ρήτρα της εγκεκριμένης πρότασης, θα αποτελέσουν αντικείμενο ειδικής τεχνικής μελέτης εφαρμογής που θα προηγηθεί της δημοπράτησης των έργων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Τατιάνα Καλογιάννη, συμμετείχε στην Συνεδρίαση αυτή, ως εκπροσώπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

 «Το έργο αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη σε όλους τους Δήμους του «Αθλητισμού Γειτονιάς». Δηλαδή των έργων που θα βελτιώνουν και θα αναβαθμίζουν τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές, αλλά και θα δημιουργούν νέους ανοιχτούς χώρους άθλησης σε αυλές σχολείων και σε αλσύλια.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, που συνετέλεσαν στη θετική κατάληξη και αυτής μας της πρωτοβουλίας», αναφέρει σε δήλωσή της ως υπεύθυνη για την συγκρότηση του φακέλου του υπό χρηματοδότη έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ