Η Αγία Μαρίνα γιορτάζει και «αποκαλύπτεται»!

agia marina

Με έναν διαφορετικό τρόπο γιορτάζει φέτος η Αγία Μαρίνα, από τους ιστορικούς ναούς της πόλης των Ιωαννίνων.

Στον Ναό έγιναν εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης των τοιχογραφιών καθώς και εργασίες ευπρεπισμού και ανάδειξης των κειμηλίων.

Οι εικόνες από το εσωτερικό είναι όντως εντυπωσιακές αφού μετά από δεκαετίες αποκαλύπτεται η μεγαλοπρέπεια της εκκλησίας.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • agia marina2EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • agia marina3EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • agia marina1

Η Αγία Μαρίνα φοράει τα γιορτινά της και κατά τον πενθήμερο εορτασμό θα υπάρχει ξενάγηση από αρχαιολόγο στη Μνημειακή Βασιλική καθώς και στα πολύτιμα κειμήλια που είναι θησαυροί της πόλης από τους Μεγάλους Ευεργέτες.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Τετάρτη 14 Ιουλίου με Ιερό  Ευχέλαιο στις επτά το απόγευμα και εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Πέτρα και Πίστη» στις οκτώ το βράδυ.

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου στις επτά το απόγευμα θα γίνει Ιερά Παράκληση και στις εννέα το βράδυ Συναυλία από το Μουσικό Σύνολο της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών.

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου στις έξι το απόγευμα Ιερά Παράκληση, στις επτάμισι Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και στις εννιάμισι Ιερά Αγρυπνία.

Το Σάββατο το πρωί θα γίνουν δύο Πανηγυρικές Θείες Λειτουργίες, στις επτά και στις δέκα και στις επτά το απόγευμα Μεθεόρτιος Εσπερινός.

Την Κυριακή 18 Ιουλίου στις επτάμισι το πρωί θα γίνει πανηγυρική θεία λειτουργία.

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου οργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία.

Την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 τα απογεύματα και το Σάββατο 17 του μήνα το πρωί θα γίνεται ξενάγηση στην μνημειακή βασιλική από την Αρχαιολόγο Ελένη Μίχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ