Η Αγγειοχειρουργική και πάλι σε πλήρη λειτουργία!

Πέρασε πολύς καιρός από την ημέρα που η Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είχε κλείσει. Να όμως που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και η Κλινική μπαίνει και πάλι σε καθολική λειτουργία. Χρειάστηκε μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια, πολιτική βούληση για να ξεπεραστούν εμπόδια που υπήρξαν αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μένει, κυρίως για τους ασθενείς οι οποίοι μέχρι τώρα έπρεπε να μετακινηθούν σε νοσοκομεία άλλων πόλεων. Την πλήρη λειτουργία της Αγγειοχειρουργικής ανακοίνωσε σε συνέντευξη ο διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης παρουσία και των γιατρών της Κλινικής.

Η μονάδα στελεχώθηκε πρόσφατα με δύο επιπλέον επικουρικούς αγγειοχειρουργούς, γεγονός που την καθιστά πλέον ικανή να ανταποκριθεί στο σύνολο των αγγειοχειρουργικών περιστατικών της Ηπείρου.

Ο Καθηγητής της Κλινικής Στέλιος Κούτσιας και οι τρεις γιατροί είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά και να λειτουργήσουν τα ιατρεία. Ήδη το διάστημα αυτό έχουν αντιμετωπιστεί πάνω από εκατό περιστατικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η Διοίκηση, αξιολογώντας τη σημασία της παροχής των υπηρεσιών αγγειοχειρουργικής στον τόπο μας, διέθεσε ήδη για το πρώτο πεντάμηνο του 2019 από το Τακτικό Προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, πλέον των 350.000€ για τα απαραίτητα υλικά αντιμετώπισης των 100 περιστατικών, τη στιγμή που το αντίστοιχο διάστημα του 2018 χρειάσθηκε να διατεθούν για την αντιμετώπιση των ελάχιστων  περιστατικών, που ήταν εφικτό να αντιμετωπιστούν,  μόλις 38.000€.

Παράλληλα με τις προσπάθειες στελέχωσης της Αγγειοχειρουργικής Μονάδας, κατατέθηκε και η εισήγηση για την πρόσληψη μόνιμου Ιατρού, που αναίτια καθυστερούσε για πάνω από δύο έτη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη στελέχωση της μελλοντικής αυτόνομης Αγγειοχειρουργικής Κλινικής με μόνιμο προσωπικό. Η Διοίκηση εκφράζει επίσης την ικανοποίησή της για τα βήματα που έχουν γίνει πρόσφατα στην Ιατρική Σχολή στην κατεύθυνση οριστικής θεσμοθέτησης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής. Η επαγρύπνηση και εγρήγορση όλων των φορέων για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων θεσμικών παρεμβάσεων είναι αναγκαία.

Πρόσφατα επίσης, το ΠΓΝΙ, ύστερα από μια προσπάθεια εξαμήνου, ενισχύθηκε με 51 εργαζόμενους της κατηγορίας του Λοιπού Επικουρικού και 12ΕπικουρικούςΙατρούς.

Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η διοίκηση του Νοσοκομείου, ότι τις επόμενες μέρες ορκίζονται και αναλαμβάνουν υπηρεσία τρεις μόνιμοι ειδικευμένοι Ιατροί (Διευθυντής στα ΤΕΠ, ένας Καρδιοχειρουργός και ένας Πνευμονολόγος) ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για την πρόσληψη 8 μόνιμων ειδικευμένων Ιατρών και 10 μόνιμων Ιατρών για τα ΤΕΠ. Διαμορφώνονται έτσι οι συνθήκες να τεθεί σταδιακά σε λειτουργία και η νέα μονάδα ΜΕΠΚ που βρίσκεται στην 4η Πτέρυγα, να καλυφθούν κρίσιμα κενά στις κλινικές και να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες. Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τις τριτοβάθμιου χαρακτήρα δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας του ΠΓΝΙ και ταυτόχρονα θέτει στην υπηρεσία των πολιτών σύγχρονο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ